Politie Haaglanden

persberichten 5 juli

Haaglanden, 05-07-2006

Verdachte steekincident aangehouden
Den Haag Na een melding op dinsdag 4 juli omstreeks 23.00 uur dat in het portiek van een woning aan de Engelenburgstraat iemand was neergestoken, heeft de politie een 29-jarige Hagenaar in zijn woning aangehouden. De verdachte had even daarvoor zijn 28-jarige buurman met een mes neergestoken. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.
Het slachtoffer is met buikletsel overgebracht naar het ziekenhuis en geopereerd. Zijn toestand is stabiel. De verdachte raakte bij het steekincident gewond aan zijn hand. Voordat hij werd overgebracht naar het bureau is hij hieraan behandeld.

Steekincident: slachtoffer spoorloos
Den Haag Op dinsdag 4 juli omstreeks 14.20 uur kwam bij de politie een melding binnen dat op het Kaapseplein twee mannen achter elkaar aanrenden. Een met een pistool en de ander met een mes in de hand. De man met het mes zou onder het bloed zitten. Ter plaatse aangekomen, troffen de agenten onder een geparkeerde auto een bebloed mes aan. Dit is voor technisch onderzoek in beslag genomen. Diverse politie-eenheden hebben in de buurt gezocht naar de beide mannen, maar niets aangetroffen. Ook in de omliggende ziekenhuizen meldden zich geen gewonde personen.

Onder invloed op bromfiets
Den Haag Op woensdag 5 juli omstreeks 03.50 uur hielden surveillerende agenten op de Laan van Meerdervoort een 16-jarige bromfietser uit Hoek van Holland staande voor een alcoholcontrole. Bij ademanalyse blies de jongen 620 ug/l. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Den Haag Tijdens een alcoholcontrole op dinsdag 4 juli omstreeks 23.15 uur op de Hogewal hielden agenten een 58-jarige Haagse bromfietser staande. Bij ademanalyse blies de man 550 ug/l. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarige graffity spuiters aangehouden
Den Haag- Op dinsdag 4 juli om 20.00 uur heeft de politie op de Wibo Lanslaan drie jongens van 12 en 13 jaar aan gehouden op verdenking van vandalisme. Een getuige had gezien dat de jongens graffiti spoten op twee woningen. De jongens zijn doorverwezen naar Bureau Halt.

Snelheidscontroles
Den Haag- De politie hield dinsdag 4 juli diverse snelheidscontroles. Tussen 06.00 en 12.45 uur op de Melis Stokelaan, tussen 8.30 en 12.15 uur op de Aagje Dekenlaan, tussen 17.30 en 23.00 uur op de Vreeswijkstraat en tussen 21.00 en 22.45 uur op de Loevesteinlaan. In totaal werden 3000 voertuigen gecontroleerd, waarvan 295 bestuurders een bon kregen voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u. Deze bestuurder kwam uit het buitenland en moest gelijk een bedrag van 430 euro afrekenen.

Betrapt op rijden onder invloed
Den Haag op woensdag 5 juli rond 03. 45 uur heeft de politie een Haagse automobilist aangehouden, die te veel had gedronken. De politie betrapte de 28-jarige man op de Groot Hertoginnelaan, omdat hij met hoge snelheid door een bocht reed. De man blies een F (620 ugl). Hij is overgebracht naar het politiebureau en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie alert op zakkenrollers
Zoetermeer - Politie Zoetermeer surveilleert extra op zakkenrollerij. Dinsdag 4 juli rond 14.00 uur zagen agenten in burger in het Stadshart een vrouw zich verdacht gedragen. In een van de winkels haalde zij kleding van een rek en hing deze over haar arm. Vervolgens liep zij naar een oudere dame met een rollator en probeerde in haar handtas te komen. Toen dit niet lukte, probeerde zij bij een andere bejaarde vrouw de rits van de tas te openen. Hierop werd de 24-jarige verdachte aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de verdachte afkomstig was uit Bulgarije en illegaal in ons land verbleef. Zij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie ter uitzetting.

Frontale aanrijding
Monster - Dinsdag 4 juli rond 12.30 uur was op de Poeldijkseweg een aanrijding tussen twee personenauto's, waarbij drie personen gewond raakten. Een 20-jarige automobiliste uit Poeldijk reed vanuit haar woonplaats in de richting van Monster. Door onbekende oorzaak week de 20-jarige plotseling uit en kwam op de tegengestelde rijstrook terecht. Zij probeerde de haar tegemoetkomende 34-jarige plaatsgenote nog te ontwijken, maar kon de frontale aanrijding niet voorkomen. De brandweer moest eraan te pas komen om het 34-jarige slachtoffer en haar een jaar oude zoontje uit het voertuig te bevrijden. Alle slachtoffers zijn vervoerd naar verschillende ziekenhuizen. De weg is een lange tijd af afgesloten geweest voor politieonderzoek.

Verkeerscontrole Wassenaar
Wassenaar Op dinsdag 4 juli tussen 08.30 uur en 11.30 uur heeft de politie op de Zijdeweg een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 32 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het negeren van het rode verkeerslicht, mobiel bellen en het niet dragen van een autogordel.

Kustdetachement in actie
Den Haag Politie Haaglanden heeft in de periode 5 juni 2006 tot en met vrijdag 1 september 2006 de beschikking over het Kustdetachement. De taken van het Kustdetachement liggen voornamelijk op het gebied van het toezicht en de handhaving van de openbare orde, verkeer en criminaliteitsbestrijding op en rond het strand van de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin (Noorder- en Zuiderstrand) van de gemeente Den Haag. Op het strand is de reddingsbrigade of de brandweer verantwoordelijk voor het toezicht op baders en zwemmers.

In de maand juni is het team veelvuldig in actie geweest. In en rond de boulevard in Scheveningen in Kijkduin zijn er 460 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer fietsen- en rijden en parkeren op de boulevard, wildplassen, alcohol, geluid uit voertuigen, honden op het strand, betreden van verboden gebied, overtreden van overige Algemene Politieverordeningen.

Ook zijn er ruim 350 bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen, zoals het foutief parkeren, verboden toegangsborden negeren, rijden over het strand en rijden over de busbaan.

In totaal zijn de afgelopen maand zes personen aangehouden voor onder andere flessentrekkerij, brandstichting, schennispleging en het rijden onder invloed van alcohol.

Verder heeft het Kustdetachement vier reddingen uitgevoerd en de zorg op zich genomen voor een groot aantal zoekgeraakte kinderen. Ook mensen en kinderen die een beroep deden op een EHBO-functie werden uiteraard ook geholpen.