Politie Hollands Midden

Datum: 5 juli 2006

Lisse Politie houdt inbreker aan De politie heeft een 30 jarige man uit Bergen Op Zoom aangehouden op verdenking van een inbraak in een kantoor aan de Meer en Duin in Lisse. Bij de inbraak werd een geldbedrag gestolen. De technische recherche van het korps Hollands Midden deed na de inbraak die in het weekend van 27 op 29 augustus plaatsvond onderzoek in het kantoor. Een aantal sporen werden gevonden die in de richting van de verdachte wezen. De verdachte werd opgespoord en kon maandag 4 juli aangehouden worden door het korps Rotterdam Rijnmond. De verdachte is eerder opgepakt voor inbraken. De verdachte zal zich morgen moeten verantwoorden voor de rechter-commissaris.

Leiden Meer aanhoudingen na mishandeling agent

De politie heeft dinsdagmorgen, 4 juli, nog twee mannen van 19 en 20 jaar en een vrouw van 17 jaar uit Leiden aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent. De agent liep zaterdagnacht, 1 juli, zware verwondingen op na een mishandeling op de Lammermarkt. De agent probeerde een 17 jarige bromfietser aan te houden, echter er ontstond een worsteling waarbij de twee in een groep uitgaansjongeren terechtkwamen. De groep begon op de agent in te schoppen waardoor hij over zijn hele lichaam geraakt werd. Hij liep naast blauwe plekken een gebroken jukbeen op. Doordat de agent assistentie kon inroepen werd hij ontzet en werden de jongeren uiteen gedreven. De 17 jarige bromfietser en een plaatsgenoot werden in het weekend al aangehouden.

Leiden Aanhouding van overlastgever De politie ging op dinsdag 4 juli, rond 23.00 uur, na een melding van geluidsoverlast naar het Utrechtse Jaagpad. Omwonenden hadden geklaagd over een vrouw die half naakt door het pand rende en aan het schreeuwen en het gillen was. Agenten belden bij de vrouw aan waarna zij half naakt opendeed. Zij reageerde direct heel agressief en schold de agenten uit om vervolgens de deur weer dicht te gooien. Met behulp van een buurvrouw deed zij later de deur weer open en kon zij aangehouden worden. De vrouw werkte totaal niet mee en verzette zich hevig tegen haar aanhouding. Zij probeerde de agenten te trappen en probeerde hen in het gezicht te spugen. Uiteindelijk kon de vrouw in de dienstauto meegenomen worden naar het bureau waar zij ingesloten werd. Ook hier bleef zij schreeuwen en tegen de deur aantrappen. De politie zet het onderzoek vandaag voort.

Leiden Aanhouding na stelen van stenen De politie heeft een 37 jarige Leidenaar aangehouden op de Drechtstraat. De politie kreeg op dinsdag 5 juli, rond 03.25 uur, de melding dat er een man op een fiets stenen weghaalde. De stenen lagen los op de straat vanwege werkzaamheden aan de weg. Toen de agenten ter plaatse kwamen werden zij aangesproken door de melder die vertelde dat de man net weg was, maar dat hij al eventjes bezig was en wel weer terug zou komen. De man kwam inderdaad weer terug en nam stenen mee in zijn fietstassen. De agenten zijn hem gevolgd en zagen de man een achtertuin ingaan. De agenten hebben hem tot in de tuin gevolgd en zagen dat hij de tuin aan het bestraten was met blijkbaar de gestolen stenen. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar hij is ingesloten. De politie zoekt uit wie de rechtmatige eigenaren van de stenen zijn, vermoedelijk gaat het om 150 gestolen stenen.

Leiderdorp Aanrijding auto en motor

Dinsdag 5 juli, even voor 17.00 uur vond op N446 een aanrijding plaats tussen een auto en een motor. De automobiliste reed over de N446 in file in de richting van de Persant Snoepweg. Op de N446 wilde zij keren, maar zag daarbij een motorrijder die langs de file reed over het hoofd. De motorrijder kwam door de aanrijding met de auto ten val en heeft daarbij een klap op de borstkas gemaakt. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis, waar zwaar gekneusde ribben zijn geconstateerd.

Gouda Auto over de kop

De politie heeft dinsdag 4 juli in de vooravond een 38 jarige automobilist uit Moordrecht aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed van alcohol. Volgens de Moordrechtenaar reed hij over de Sluisdijk in de richting van de Julianasluis toen hij in de bocht begon te slingeren. De man kwam daarbij op het fietspad terecht en zou bijna twee fietsers hebben aangereden als hij niet zijn stuur had omgedraaid. Hierdoor is hij vermoedelijk met zijn auto over de kop geslagen. De man wist zelf uit zijn auto te komen en werd voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis waar direct ook een bloedproef werd afgenomen om vast te stellen of hij te veel gedronken had. De uitslag daarvan wordt afgewacht. Het rijbewijs van de bestuurder is in beslaggenomen.

Schoonhoven Bromfietser en bijrijder ten val

Een 18 jarige bromfietser uit Lopik en zijn even oude bijrijder uit Schoonhoven liepen dinsdag 4 juli verwondingen op aan een knie toen zij onderuit gingen. De bestuurder reed over de Lekdijk West in de richting van de Groene Singel. Nabij de schaatsbaan remde de bestuurder waarna hij en zijn bijrijder, vermoedelijk door grint op het wegdek, onderuit gingen. De bestuurder werd overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De Schoonhovenaar is naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda overgebracht.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --