Ingezonden persbericht


XS4ALL introduceert als eerste: bellen via de browser

Diemen, 5 juli 2006 - Abonnees van XS4ALL kunnen vanaf nu internetbellen via de browser. Met 'Webphone' kunnen zij bellen vanaf iedere computer met een internetverbinding, zonder een programma te hoeven installeren. Dit maakt bellen via internet nog makkelijker. XS4ALL is de eerste in Nederland die deze dienst aanbiedt.

Overal ter wereld
Met de Webphone kunnen abonnees overal ter wereld inloggen op een website, en direct bellen en gebeld worden op hun VoIP-nummer. Dit maakt de dienst zeer geschikt voor voordelig bellen vanaf een vakantieadres. Bijvoorbeeld vanuit een internetcafé, waar het installeren van programma's vaak niet mogelijk is.

Technisch
De Webphone maakt gebruik van een activeX component. Dit component wordt automatisch opgehaald door de browser. Er hoeft dus geen software geïnstalleerd te worden. De dienst kan vooralsnog alleen gebruikt worden met de browser Internet Explorer.

Webphone is een uitbreiding op de bestaande VoIP-dienst van XS4ALL. Naast het gebruik van de Webphone blijft internetbellen via VoIP-software gewoon mogelijk.

Noot voor de redactie,