Provincie Noord-Holland

Subsidietender ecologische verbindingszones

5-7-2006

De laatste tender van 2006 voor uitvoeringsprojecten in de ecologische verbindingszones sluit op 15 september aanstaande. Aanvragen moeten voor deze datum zijn ingediend. Voor de subsidietender is 809.247 beschikbaar.

Ecologische verbindingszones vormen een belangrijk onderdeel van de Provinciale Ecologische Hoofdstructuur (PEHS). Door natuurgebieden met elkaar te verbinden, krijgen planten en dieren meer kans om soortgenoten te ontmoeten en meer ruimte om voedsel te zoeken.

Nota Groene Wegen
Waar de ecologische verbindingszones liggen en hoe ze moeten worden ingericht en beheerd, staat in de provinciale nota Groene Wegen, leidraad voor ontwikkeling en beheer van ecologische verbindingszones in Noord-Holland. Met de subsidie ecologische verbindingszones geeft de provincie een extra impuls aan de realisatie van deze verbindingszones.

Op de geactualiseerde kaart van de provinciale ecologische hoofdstructuur staan de verbindingszones die voor subsidie in aanmerking komen. Deze PEHS-kaart vindt u, samen met de deelverordening, het aanvraagformulier en meer nuttige informatie, in het subsidieloket.

Meer informatie
Karin Lansing, Sector Subsidies, telefoon 023 - 514 39 69, e-mail lansingk@noord-holland.nl