Politieberichten Eemland noord

Utrecht, 05-07-2006

Politie bekeurt illegale zwemmers

BAARN In zomerse perioden heeft het bosbad aan de Bosbadlaan in Baarn met regelmaat te maken met illegale zwempraktijken.

De overtreders bezoeken na sluiting van het zwembad het populaire openluchtzwembad om afkoeling te zoeken in de baden. Hierbij plegen de verhitte baders over de aanwezige hekken te klimmen en vaak tot midden in de nacht hun baantjes te trekken. Niet zelden leidt deze ontspanning tot overlast voor omwonenden of passanten of vernieling van eigendommen van het zwembad. De politie voert daarom een consequent verbaliseringsbeleid uit en worden overtreders direct beboet. Zowel op 3 als op 4 juli zijn er bekeuringen geschreven aan in totaal 9 illegale zwemmers. De boete bedraagt 50 euro.

Dieven opgepakt

SOEST - Dinsdagmiddag 4 juli rond 12.15 uur zijn drie inwoners van Rotterdam (20, 21 en 22 jaar) op de N234 bij de rotonde Biltseweg/Dolderseweg aangehouden.

Even daarvoor hadden drie mannen een greep uit de kassalade gedaan in een winkel aan de Steenhoffstraat. De buit bestond uit een aantal tegoedbonnen. Vervolgens reden de daders weg in een auto richting de N234.

Politieagenten die op zoek waren naar de verdachten kwamen het drietal in hun auto tegen op de N234 en gaven hen een stopteken omdat de auto en de verdachten voldeden aan het signalement. De Rotterdammers werden aanhouden en zijn overgebracht naar het politiebureau waar hun betrokkenheid bij het misdrijf verder wordt onderzocht.

Onder invloed

SOEST - Dinsdagavond 4 juli rond 22.35 uur controleerde de politie aan de Parklaan een 48-jarige automobilist uit Soest op het gebruik van alcohol. De man trok de aandacht van agenten toen zij hem slingerend over de Dalweg zagen rijden. De Soestenaar kreeg een stopteken en hij moest een blaastest afleggen.

Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Een ademanalyse daar gaf aan dat de man een alcoholgehalte van 775 ug/l had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.