Politieberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 05-07-2006

Winkelpersoneel houdt dief aan

VEENENDAAL Dinsdagavond 4 juli rond 20.10 uur betrapte winkelpersoneel aan de Kerkewijk een 15-jarige jongen uit Veenendaal op heterdaad toen hij goederen meenam zonder te betalen. Toen hij werd aangesproken nam hij snel de benen en rende weg. Het personeel ging hem achterna en toen zij hem staande hielden, kregen zij een vuistslag van de jongen. Ze kregen de verdachte toch onder controle en overhandigden hem aan de inmiddels gearriveerde politie. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij de nacht heeft doorgebracht. Proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Dinsdag 4 juli heeft rond 18.30 uur aan de Partrimoniumstraat een 24jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die avond aan de Traaij en Dokter Hermansstraat een aantal voertuigen te hebben geraakt en te zijn doorgereden. Surveillerende agenten kregen de verdachte in het vizier omdat hij aan het signalement voldeed. Ook constateerden zij schade aan de auto van de verdachte die mogelijk veroorzaakt kon zijn door de eerder gemelde aanrijdingen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hij bleek te veel te hebben gedronken. Een ademanalyse gaf aan dat de man een alcoholgehalte van 905 ug/l had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL - De politie hield dinsdag 4 juli een verkeerscontrole.

Van 16.00 tot 16.30 uur controleerde de politie op Wageningselaan de snelheid van voertuigen. Acht personen reden sneller dan was toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.