Gemeente Sluis

duo-tentoonstelling stadhuisje Sint Anna ter Muiden

PERSBERICHT - 29 juni 2006

Opening duo-tentoonstelling stadhuisje Sint Anna ter Muiden

In het voormalig stadhuisje van Sint Anna ter Muiden opent directeur John Bolsius van het Ledeltheater in Oostburg zaterdag 1 juli om 16.00 uur de duo-tentoonstelling van Willy de Vriend uit Aardenburg en Agatha Oosting uit Sint Kruis.

De kunstenaars
Willy de Vriend volgde zijn opleiding aan de Gemeentelijke Tekenacademie in Maldegem. Hij heeft zijn weg hoofdzakelijk gevonden in olieverfportretten. Willy de Vriend hanteert een nieuwsrealistische stijl, met sobere kleuren en een fijne droge schilderwijze waarin hij scherpe uiterlijke gelijkenis met de suggestie van het wezen van de geportretteerde tracht over te brengen.

Agatha Oosting woont sinds 2001 in Sint Kruis. Haar opleiding genoot zij aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Utrecht, de HKA te Arnhem en de Academie voor Schone Kunsten in Eeklo. Ook volgde zij cursussen bij bekende kunstenaars als Adé Peters en Jolanda Gerner. In 2000 won zij tijdens de LEK-ART-manifestatie in Culemborg een kunstprijs.
Hoewel het werk van Agatha Oosting figuratief is, blijft abstraheren belangrijk in haar schilderijen. Ze probeert alledaagse onderwerpen zó weer te geven dat details een boeiend eigen leven gaan leiden. Het plezier van dat spelen met kleuren en lijnen is terug te vinden in haar werk.

Openingstijden
De tentoonstelling loopt van 1 tot en met 15 juli 2006 en is te bezoeken op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
opening: 1 juli 2006, 16.00 uur

---

Noot voor de pers Wij nodigen u van harte uit de opening bij te wonen. Graag tot ziens!

Nadere inlichtingen:
Gemeente Sluis

· Voorlichting, tel. 0117 457 123

· Arco Willeboordse, tel. 0117 457 508