Gemeente Tiel


Einde schorsing uitwegvergunning Binnenhoek

De schorsing van de uitwegvergunning voor de parkeergarage aan de Binnenhoek is opgeheven. Dit betekent dat de werkzaamheden om de uitweg op een veilige manier aan te laten sluiten op de Binnenhoek kunnen starten. Dit gebeurt op 10 juli 2006. Als alles volgens planning verloopt, is het werk uiterlijk 11 augustus 2006 klaar.

De gemeente Tiel heeft de rechtbank in Arnhem verzocht de schorsing van de uitwegvergunning op te heffen. Op 29 juni 2006 heeft de zitting plaatsgevonden en op 3 juli 2006 is de uitspraak van de rechter bekendgemaakt; de schorsing is opgeheven. Ook zijn de twee verzoeken voor een voorlopige voorziening tegen de beslissing op bezwaar van burgemeester en wethouders van 30 mei 2006 afgewezen.

De gemeente is tevreden met de beslissing van de rechter. Het is in het belang van de bewoners en de omwonenden dat de uitrit er komt. Als de parkeergarage niet gebruikt kan worden, ontstaat extra parkeerdruk in de wijk.

Verkeershinder
Tijdens de werkzaamheden regelt een tijdelijke
verkeersregelinstallatie het verkeer op de Binnenhoek ter hoogte van de Binnenweg. De aansluiting van de Binnenweg en de noordelijke aansluiting van de Akkerstraat op de Binnenhoek worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Om de Binnenhoek te ontlasten is er een omleidingsroute.

Definitieve reconstructie
De maatregelen zijn tijdelijk; de definitieve reconstructie van de Binnenhoek staat gepland voor 2009/2010. Daarover gaat de gemeente na de zomervakantie in gesprek met een vertegenwoordiging van bewoners, actiegroep De Razende Heuvel en milieuwerkgroep Tiel.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 04 juli 2006