Gemeente Zevenaar


Dikke Bandenrace in Zevenaar

dikke bandenrace 2006.jpg

Op maandag 3 juli heeft Sportbuurtwerk Zevenaar samen met R&TV de Zwaluwen de Rabo Dikke Banden Race georganiseerd! Kinderen in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar konden gratis aan deze race meedoen.

De Rabo Dikke Banden Race is een officiële fietswedstrijd voor kinderen die niet in het bezit zijn van een wielrennerslicentie van de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie). De deelnemers reden op eigen fietsen: gewone fietsen, mountainbikes of city bikes met een minimale banddikte van 28 mm. Fietsen met versnellingen waren toegestaan. Racefietsen en raceframes echter niet.

Het was de 1^ste dag van de schoolvakantie en een enorm hete dag. Gelukkig kwam er toch een klein groepje kinderen met fanatieke ouders zich inschrijven. We hebben er met zijn allen een gezellige ochtend van gemaakt met een heleboel mooie prijzen van de Rabobank, de gemeente Zevenaar, de Gelderse Sport Federatie en de fietsenzaken: Pelgrom, Wenting en Litjens!

Wethouder Wiendels gaf het startsein op het kermisterrein aan de Doesburgseweg. De deelnemers reden een aantal rondes om en tussen de kermisattracties door, aangemoedigd door een fanatiek publiek bestaande uit ouders en broertjes en zusjes.

Uitslag:
7/8 jaar jongens: Lars Krooshot; meisjes: Eline Nabben

9/10 jaar jongens: Jurriaan Vos en Arjan van Swaaij; meisjes: Emmy Krooshof

11/12 jaar jongens: Siebe Jansen meisjes Joyce Nobben

De winnaars mogen Zevenaar vertegenwoordigen bij de Finaledag van de Rabo Dikke Banden Race te Papendal op 30 september 2006. Na afloop worden zij daar opgevangen door wielrenners van de Raboploeg!