Gemeente Nijmegen

persbericht

Gezamenlijk persbericht van de gemeenten Nijmegen en Beuningen en de provincie Gelderland

Datum Nummer persbericht 5 juli 2006 060705 R

Kronenburger Forum levert eindadvies af

Het Kronenburger Forum heeft haar eindadvies aangeboden aan haar opdrachtgevers: de gemeenten Nijmegen en Beuningen en de provincie Gelderland. In het advies adviseert het forum de overheden over maatregelen die het milieu in Nijmegen-West en Weurt verder verbeteren. De overheden geven aan, dat ze veel van de gegeven adviezen willen opvolgen en komen in het najaar met een milieuprogramma.

Veel adviezen richten zich op de aanpak van het vrachtverkeer, dat voor veel geluidsoverlast en luchtvervuiling zorgt. Opvallend is het advies over transitoverkeer over de Stadsbrug. De commissie adviseert de gemeente Nijmegen om als uitgangspunt te nemen, dat er geen doorgaand vrachtverkeer over de Stadsbrug zal gaan. Ten slotte dringt het forum er bij de overheden op aan, om de reeds ingezette aanpak van geurhinder voort te zetten. In het Kronenburger Forum zitten bewonersgroepen, milieugroepen en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Bij de start van het forum in 2003 was het bijzonder dat deze groepen bereid waren om samen te praten over oplossingen van de milieuproblematiek. Ondanks die start zijn de leden van het Kronenburger Foum erin geslaagd om tot eensluidende adviezen te komen. De overheden zijn bezig een milieuprogramma voor het gebied op te stellen, waarin veel van de adviezen terug te vinden zullen zijn. Het Kronenburger Forum is in maart 2003 ingesteld door de drie overheden. De opdracht was: geef advies welke maatregelen de overheden het best kunnen nemen om de (leef)milieukwaliteit van het gebied te verhogen. Uitgangspunt was daarbij een balans tussen wonen, werken, vervoer en milieu.

De overhandiging van het eindadvies gebeurt door de heer Hans Beltman, voorzitter van het Kronenburger Forum, en vindt plaats in het stadhuis van Nijmegen in de Gebroeders van Limburgzaal op woensdag 5 juli om 16.00 uur. Namens de drie overheden zijn aanwezig een ambtelijke afgevaardigde van de provincie, wethouder Van der Meer van Nijmegen en wethouder Houben van Beuningen.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 3292380, Hans Beltman (voorzitter Kronenburger Forum): tel. 024-3736665, www.kronenburgerforum.nl