Politieberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 05-07-2006

Fietsenstalling in brand

HOOGLAND- Op woensdagochtend ontstond er brand in een fietsenstalling aan de Sportlaan. Omstreeks 00.00 uur kregen brandweer en politie de melding van de brand. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat er schade ontstond. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Brand in bomen

HOOGLAND- In de nacht van dinsdag op woensdag werd er brand gesticht in een conifeer. Omstreeks 01.30 uur bemerkte een bewoner aan de Bosserdijk dat er drie coniferen in zijn tuin in brand stonden. De brand werd door de bewoner zelf geblust. Vermoedelijk zijn de bomen aangestoken en de politie verzoekt getuigen te reageren via het telefoonnummer 0900-8844; Eemland zuid.

Gewond na aanrijding

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag raakte een man gewond na een aanrijding. Omstreeks 17.55 uur reed een 57-jarige man uit Leusden op zijn fiets over de Oude Lageweg. Een 57-jarige bestuurder van een autobus sloeg af en zag hierbij de fietser over het hoofd. De fietser werd met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Brutale dief maakt gebruik van de warmte LEUSDEN- Op dinsdagmiddag werd een vrouw slachtoffer van een sluwe dief. Omstreeks 15.30 uur kwam een onbekende man van ongeveer 18 jaar aan de deur bij een 87-jarige vrouw aan de Albert Buininggaarde. De man vroeg een glaasje water omdat hij zon dorst had. De vrouw pakte voor de man een glaasje water en in die tussentijd zag de man kans enkele sieraden en een horloge te stelen. Nadat de man het glas had leeggedronken verdween hij. Later bemerkte de vrouw dat ze door deze laffe dief bestolen was. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.