Ingezonden persbericht


persbericht

Toshiba TEC Nederland sluit Solution Partnerovereenkomst met Symbol Technologies

Amersfoort, 5 juli 2006 - TOSHIBA TEC Nederland, toonaangevend leverancier van informatie­systemen voor retail en industrie, en Symbol Technologies, Inc. (NYSE:SBL), The Enterprise Mobility CompanyTM , hebben een strategische samenwerkingsoverkomst getekend. Binnen de overeenkomst zal TOSHIBA TEC de Symbol producten en oplossingen voor bedrijfsmobiliteit distribueren en ondersteunen op de Nederlandse markt aan zowel eindgebruikers als andere Solution Partners.

De real-time oplossing van Symbol stelt onder andere retailers in staat om via een draadloos netwerk elk type hardware - van barcode scanner tot mobiele printer - eenvoudig te integreren in het bestaande local area network (LAN). Dit levert enorme kostenbesparingen op omdat er geen aparte aansluitpunten meer geïnstalleerd hoeven te worden en apparatuur op afstand kan worden uitgelezen.

"Het is de strategie van Toshiba om met 'best of breed' producten en partners te werken. Na grondige analyse van de markt zijn we uitgekomen bij Symbol. We willen alleen het beste voor onze klanten en ons portfolio sloot naadloos aan bij de producten van Symbol. Het is dan ook mijn stelligste overtuiging dat onze klanten hier uiteindelijk de vruchten van zullen plukken", aldus Gerard Pruijn, Commercieel Directeur Toshiba TEC Nederland.

"Voor Symbol is de overeenkomst met Toshiba een belangrijke stap in de retailmarkt", aldus Casper Zweers, General Manager Symbol Benelux. "Retailorganisaties zoeken een professionele integrator voor hun winkelautomatisering. De enthousiaste en goed gestructureerde Toshiba organisatie, kan vele nieuwe kansen voor Symbol creëren. De draadloze winkel is sterk in opmars. Hierin zijn naadloze integraties van infrastructuur, software, terminals en kassasystemen van groot belang om de mogelijke efficiencyverbeteringen te realiseren. Met de complementaire producten en toepassingservaring kunnen Toshiba en Symbol dit samen perfect implementeren."

Over TOSHIBA TEC

TOSHIBA TEC Nederland is een toonaangevende producent van informatiesystemen voor de retail en de industrie. Haar productontwikkeling is erop gericht te anticiperen en in te spelen op potentiële behoeften van klanten. Dat resulteert in producten die de eindgebruiker een grote toegevoegde waarde opleveren.

TOSHIBA TEC Europe is leverancier van totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud van point-of-salesytemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen.

TOSHIBA TEC Corporation heeft een wereldwijde omzet van 355 miljard yen en telt 58 kantoren die samen meer dan 13 000 mensen tewerk stellen. TOSHIBA Corporation is de meerderheidsaandeelhouder van TOSHIBA TEC, en biedt het de ondersteuning van een toonaangevende wereldwijde organisatie met een sterke aanwezigheid in vier continenten.

Voor meer informatie: http://www.toshibatec-eu.nl

Over Symbol Technologies
Symbol Technologies, Inc. (NYSE:SBL), The Enterprise Mobility Company, levert oplossingen waarmee informatie real time vastgelegd, beheerd en uitgewisseld kan worden tussen de locatie waar de activiteit plaatsvindt en de locatie waar de beslissingen worden genomen. Symbol enterprise mobility oplossingen integreren geavanceerde producten om gegevens vast te leggen met radio frequency identification technology (RFID), mobiele computerplatforms, draadloze infrastructuren, mobiliteitssoftware en serviceprogramma's.

Mobility oplossingen van Symbol verhogen de bedrijfsproductiviteit, verlagen de kosten en zorgen voor operationele besparingen. Ze geven daardoor een concurrentievoordeel aan toonaangevende bedrijven over de hele wereld. Symbol heeft zijn internationale hoofdkantoor in Holtsville, een voorstad van New York. In Nederland worden de klanten en business partners ondersteund vanuit kantoren in Didam en Utrecht.

Voor meer informatie: http://www.symbol.com