1e persbericht van woensdag 5 juli 2006

Eindhoven, 05-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan van mishandeling

Woensdag heeft de politie om 00.05 uur een 41-jarige man uit Tilburg aangehouden op de Hoofdstraat. De man bracht samen met zijn 37-jarige vriendin uit Tilburg een bezoek aan de kermis. Hij zou de vrouw daar hebben mishandeld en bedreigd. Zo kneep hij enige tijd haar keel dicht. Getuigen van deze mishandeling stelden de politie in kennis. De man is meegenomen en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt twee verdachten aan van autoinbraak

De politie hield woensdag op de Lodewijkstraat om middernacht een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit Eindhoven aan. De twee zouden daarvoor in hebben gebroken in een auto welke geparkeerd stond in de Lodewijkstraat. Een raam werd ingegooid. Toen de twee bezig waren werden ze gestoord. De politie werd kort daarna in kennis gesteld en de twee konden iets later op basis van een signalement worden aangehouden. Ze hadden spullen, waarschijnlijk afkomstig van de auto, bij zich. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Inbraak uit bedrijf

In een bedrijf aan de Muzenlaan werd woensdag rond 04.10 uur ingebroken. Het alarm ging op dat moment af. Vanuit het kantoor werden twee computers weggenomen. Via de achterzijde werd een ruit vernield om binnen te komen.

Bakel: Verkeersongeval personenauto en twee scooters

Dinsdag vond rond 19.30 uur een ongeval plaats op de Oldert. Een 36-jarige automobilist uit Bakel wilde in deze straat rechtsaf een inrit oprijden en zag de 16-jarige bestuurder uit Milheeze op zijn scooter niet. De scooter werd aan de voorzijde geraakt. De auto stond toen waarschijnlijk stil en vervolgens reed de tweede scooterrijder, een 16-jarige jongen uit Milheeze tegen het rechterachterportier. De eerste scooterbestuurder is, met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen, naar het ziekenhuis gebracht. De tweede bestuurder liep een schaafwond op.

Someren: Man rijdt met 115 km/u door woonwijk, politie vordert rijbewijs in

De politie hield dinsdag om 23.30 uur een 38-jarige man uit Someren aan op de Zuiderstraat. Eerder deze avond ontving de politie een melding over geluidsoverlast uit de woning van de verdachte. Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze de verdachte steeds voorbij rijdend in zijn auto. Hierop wilde de politie de man aanhouden. Hij reed met 115 km/u een woonwijk in en gaf geen gevolg aan het stopteken. Hij vervolgde zijn weg en stopte uiteindelijk zijn voertuig om opzettelijk tegen de politieauto aan te rijden. Wederom werd hij achtervolgd en uiteindelijk kon de man nabij zijn woning worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.