Ingezonden persbericht


persbericht
Enschede, 5 juli 2006

Zomerhits verzameld in zomerse 50

radiostations in Nederland en België werken samen

Helemaal gek van de Macarena, de Lambada of de Ketchup Song? Of toch liever Walkin' on Sunshine of Dreadlock Holiday? Het zijn deze zomerhits die je jaar in jaar uit in zomerse sferen weten te krijgen. Niet gek dus dat er ook een hitlijst is, die deze zomerdeuntjes op rij zet, de Zomerse 50. Via de website www.zomerse50.nl kan iedereen zijn of haar favoriete 5 zomerhits doorgeven. Uit alle inzendingen wordt dan een top 50 samengesteld die in augustus bij 150 radiostations in Nederland en Vlaanderen wordt uitgezonden.

De Zomerse 50 geeft al zes jaar lang een overzicht van de populairste zomerhits. Iedere zomer wordt de lijst opnieuw samengesteld door de bezoekers van zomerse50.nl. De afgelopen jaren stonden onder meer 'Dragostea din tei' van O-Zone en 'Que si, que no' van Jody Bernal op nummer 1. Ook 'Summer of '69' van Bryan Adams en 'Surfing USA' van de Beach Boys doen het ieder jaar goed.

Het initiatief voor de Zomerse 50 komt van de 25-jarige Martijn de Lange uit Enschede. Naast zijn werk bij stadsomroep Enschede FM studeert hij Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. In 2001 kwam bij hem het idee om een samenwerking tussen diverse lokale radiostations op te zetten met een zomerse hitlijst. Deze eerste gedachte is uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van 150 radiozenders verspreid over Nederland en Vlaanderen. Rond de kerstperiode is er een winterse variant van de Zomerse 50, namelijk de Winterse 50 met de 50 grootste kersthits.

-----------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn de Lange op info@zomerse50.nl of op 06 5196 3279. Beeldmateriaal is leverbaar.

Martijn de Lange
Initiatiefnemer/Coordinator Zomerse 50
www.zomerse50.nl