Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 juli 2006

Vijf aanhoudingen na vernieling auto's

Hengelo

Een getuige meldde op woensdag 5 juli om 02.30 uur dat een auto met daarin vijf knapen zich verdacht ophield op een parkeerplaats aan de Laan van Driene in Hengelo. Terwijl de politie op de Laan van Driene reed, kwam hun vanuit de richting Staringstraat genoemde auto tegemoet rijden. De politie liet deze auto stoppen en zag dat er vijf knapen in de auto zaten. Vrijwel op dat zelfde moment kwam een melding dat er aan de Staringstraat de ruiten van twee auto's waren vernield. Daarbij werd het signalement van deze auto en de vijf knapen gegeven. De politie hield daarop de vijf inzittenden, een 18 jarige Enschedese automobilist, drie 17 jarige Enschedeërs en een 17 jarige jongen uit Diemen aan wegens poging tot diefstal cq vernieling. Van de auto van een 58 jarige Hengeloër werd alleen de ruit vernield. Uit de auto van een 56 jarige Hengelose werd na vernieling van de ruit ook een doos met boeken weggenomen uit de auto. Alle verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De auto is voor onderzoek afgesleept. (06-085212)

Vrachtwagen gestolen

Almelo

Op dinsdagochtend 4 juli werd door een medewerker van een bedrijf aan de Schuilenburglaan in Almelo aangifte gedaan van diefstal van een vrachtwagen, een witte Mitsubishi met het kenteken VT-VD-07. Een getuige had gezien dat de vrachtwagen maandagochtend 3 juli al op de Ootmarsumsestraat in Almelo stond. Deze getuige had dinsdag 4 juli naar het bedrijf gebeld met het verzoek het voertuig weg te halen. Toen pas werd door het bedrijf de diefstal ontdekt. De diefstal vond vermoedelijk plaats tussen zondag 2 en maandag 3 juli. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-084853)

Automobiliste gewond bij eenzijdige aanrijding

Enschede

Op dinsdag 4 juli vond omstreeks 18.20 uur een aanrijding plaats op de Sumatrastraat in Enschede. Een 88 jarige Enschedese reed met haar auto over de Sumatrastraat en werd onwel, mogelijk door de hitte. Ze reed een geparkeerd staande auto van een 24 jarige Enschedese aan, waarna ze als slingerend haar weg vervolgde. Daarna reed de 88 jarige een oprit van een woning op, waarbij ze over een paal van een hekwerk reed, langs de gevel van de woning van een 43 jarige vrouw. Een daar geplaatste fiets werd geraakt en meegesleurd, via de tuin en een droogmolen kwam de auto uiteindelijk tegen een laag muurtje tot stilstand. De 88 jarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Een 92 jarige inzittende Enschedese werd ter plaatse onderzocht, maar bleek ongedeerd. De politie liet de auto afslepen en nam het rijbewijs van de 88 jarige in. (06-085131)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --