Time : 11:46:42
Date : 05 July 2006
Sender Name: digital darwin bvba

Medicijnen sneller op de markt dankzij digitalram

5 juli 2006, Antwerpen.
De software factory van Digital Darwin heeft een nieuwe versie klaar van haar 'regulatory affairs management' software digitalram. digitalram is een planning, agenda & documenten beheersysteem dat de hele levenscyclus van een medicijn volgt.
digitalram 2006 sluit aan bij het Europese & Belgische overheidsinitiatief om nieuwe registraties van medicijnen elektronisch door te voeren (ook wel de e-submission).

In al teveel farmaceutische bedrijven is data opgeslagen in diverse formaten en plaatsen. Deze data is vaak ontoegankelijk voor de hele onderneming en het ontbreekt het management daardoor aan een totaalbeeld van de regulatory affairs activiteiten.

Optimalisatie van deze interne keuken is uiterst belangrijk omdat dit anders de -nu reeds te lang aanslepende- registratie in het gedrang brengt of extra kan vertragen. Omwille van de registratie-achterstand die de overheid heeft, voerde de federale overheidsdienst Volksgezondheid dit jaar een e-submission procedure in. digitalram slaat via haar e-submission tool, een belangrijke brug tussen de farmaceutische sector en de overheidsdienst Volksgezonderheid of het Geneesmiddelenagentschap.

Via regelmatige updates volgt digitalram de europese registratie reglementering op de voet, en laat bedrijven toe dossier op te volgen volgens de nationale procedure of de wederzijdse erkenningsprocedure. Via deze laatste kunnen filialen van internationale bedrijven onderling registratieinformatie uitwisselen en zo sneller dossiers in andere europese landen afhandelen.

Digital Darwin is een Belgische onderneming met software ontwikkelings-activiteiten in België en China en vertegenwoordiging in Parijs. De core activiteiten zijn internet, intranet en softwareontwikkelingen, on/offshore development voor diverse sectoren waaronder farma en healthcare, automobiel en entertainment. Enkele farma referenties: Merck Generics, Takeda, Fresenius Kabi, Kela. Andere referenties: Kinepolis Film Distributie, Scoops, Benelux Film Distributors, Johnson Controls International, Kautex.

Digital Darwin BVBA
Smedenstraat 20, 2610 antwerpen.
Contactpersoon:
James Troch, james@digitaldarwin.be
Tel 03 297 77 71
Fax 03 297 77 72
www.digitalram.eu

URL: http://www.digitalram.eu