Ingezonden persbericht


Samenwerking RCI Financial Services en ALD Automotive van kracht

Hoofddorp/Woerden, 5 juli 2006. Op 29 juni jongstleden gaf de Nederlandse Mededingingsautoriteit groen licht voor de samenwerking tussen RCI Financial Services en ALD Automotive. Eerder al gaven de ondernemingsraden van beide bedrijven hun goedkeuring. De samenwerking is per 1 juli officieel van start.

In een sterk concurrerende leasemarkt willen RCI Financial Services en ALD Automotive hun krachten bundelen. RCI besteedt het operationele management van zowel full operational lease- als fleetmanagementcontracten uit aan ALD. Daarbij behoudt RCI het volledige beheer van de sales- en marketingactiviteiten.

De partijen zien het partnership met vertrouwen tegemoet. Alain Guidou, algemeen directeur van RCI Financial Services: "De samenwerking ligt in lijn met onze strategie van verkoopondersteuning aan Renault en Nissan door financiële diensten te bieden aan dealers en klanten. Zowel RCI als ALD profiteert van de synergie en het sterkt ons bij het realiseren van de groeidoelstellingen". Ook Carel Bal - algemeen directeur van ALD Automotive Nederland - is tevreden over de samenwerking die snel en soepel tot stand is gekomen. "Wij zijn trots op het vertrouwen dat RCI in ons stelt en verheugd over het feit dat onze positie in de leasemarkt hiermee verder versterkt."

Meer dan 8000 leasecontracten zijn overgedragen aan ALD Automotive. Ongeveer twintig medewerkers van RCI Financial Services treden binnenkort in dienst bij ALD Automotive om de betreffende leasecontracten te (blijven) beheren.


- Einde persbericht -

RCI Financial Services is gespecialiseerd in financiële diensten voor de merken Renault, Nissan en Dacia. RCI Financial Services is onderdeel van de Franse Groupe RCI Banque.

Martin Thomas, Leasing Director
Telefoon: +31 (0)348 - 491 052
E-mail: martin.thomas@rcibanque.com

ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 609.000 voertuigen en 3200 werknemers in 32 landen behoort ALD Automotive tot de top-drie van grootste autoleasemaatschappijen in Europa. ALD Automotive is onderdeel van de Franse bankiersgroep Société Générale.

Lonneke van der Horst, Marketing Manager
Telefoon: +31 (0)20 - 658 70 00 of +31 (0)6 - 54367574 E-mail: lonneke.vanderhorst@aldautomotive.com