Gemeente Hilversum

Reconstructie kruising Johannes Geradtsweg/Jacob van Campenlaan

5 juli 2006
In 2007 wordt de kruising Johannes Geradtsweg/Jacob van Campenlaan nieuw ingericht. Volgens het Voorlopig Ontwerp wordt de belangrijkste verandering op de kruising dat auto's op de Johannes Geradtsweg komend vanaf het Den Uylplein straks niet meer linksaf richting de Jan van der Heijdenstraat mogen rijden. Verder krijgt de kruising nieuw asfalt en een nieuwe verkeerslichteninstallatie uitgerust met Korte Afstand Radio. Daarmee kunnen de hulpdiensten en bussen van Connexxion op afstand de verkeerslichten beïnvloeden.
Het Voorlopig Ontwerp voor de reconstructie, waarin ook een oversteekvoorziening is opgenomen bij het Dr. Cuypersplein, is deze week door Burgemeester en Wethouders vrijgegeven voor inspraak.

Integraal Bereikbaarheidsplan
De reconstructie van het kruispunt Johannes Geradtsweg/Jacob van Campenlaan maakt deel uit van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP), dat in december is goedgekeurd door de gemeenteraad. Dat plan beoogt met ruim 40 infraprojecten de bereikbaarheid van het Media Park en heel Hilversum met openbaar vervoer, auto en fiets te verbeteren. De kruisende beweging vanaf de Johannes Geradtsweg linksaf richting Jan van der Heijdenstraat wordt weggehaald, omdat hij de doorstroming van het doorgaande autoverkeer op de Johannes Geradtsweg onnodig hindert. Onnodig, omdat autoverkeer vanaf het Den Uylplein ook via de Larenseweg naar de Jan van der Heijdenstraat kan rijden.
De reconstructie van de kruising Johannes Geradtsweg/Jacob van Campenlaan loopt vooruit op de herinrichting van de hele Ring Noord in 2008. De kruising speelt dan een belangrijke rol bij de omleidingen.

Oversteekvoorziening
Om voor de kinderen van school De Wilge een veiliger oversteek te creëren wordt halverwege de plantsoenen van het Dr. Cuypersplein een middengeleider op de rijweg voorgesteld. Voetgangers en fietsers kunnen daar in twee etappes oversteken.

Inspraak/procedure
Op maandag 10 juli wordt in Nieuw Nazareth, Cornelis Drebbelstraat 7, een inloop/
inspraakavond gehouden, van 19.00-21.00 uur.
Na de inspraaktermijn, die loopt tot 25 september, wordt het Definitief Ontwerp
opgesteld dat in oktober/november wordt behandeld door het B&W en de raadscommissie Verkeer en Buurt.

Uitvoering
De uitvoering van de reconstructie zal vermoedelijk drie weken duren en staat gepland voor het voorjaar van 2007.