Time : 12:40:39
Date : 05 July 2006
Sender Name: Useful Event Communication

5e EDITIE VAN "S. PELLEGRINO FASHION FOOD"

Nooit eerder kreeg voeding zoveel aandacht als nu. Dat blijkt ook uit de vijfde editie van "S. Pellegrino Fashion Food", de beurs die inspeelt op nieuwe trends in het restaurantwezen. Sinds 2004 biedt beursorganisator Arnaud de Meester de hoofdstad van Europa en haar restaurants eindelijk een mooie gelegenheid om hun knowhow te kunnen demonstreren. Dhr. de Meester organiseert de typisch Belgische beurs, waar zintuiglijk genot centraal staat, dit jaar zowel in Brussel als in gent maar ook voor de eerste keer in Antwerpen. Binnenkort wil hij het concept ook in onze buurlanden introduceren. Wordt vervolgd...

KUNST- & GASTRONOMIEBEURS

Het wordt steeds duidelijker dat gastronomie en kunst nauw met elkaar verbonden zijn. Dat is niet nieuw: sinds Plato weten we dat het "Goede" en het "Schone" zich tot elkaar aangetrokken voelen, verdient lekker eten niet de aandacht van beeldende kunstenaars? Hebben esthetica en kunstwerken geen recht op verfijnde banketten? S. Pellegrino Fashion Food wil een brug slaan tussen beide disciplines. Het achterliggende idee: het grote publiek op één locatie laten kennismaken met de grote tenoren van de kunst en de gastronomie in België.

EDITIE 2006

Aangemoedigd door het succes van de vorige edities trok S. Pellegrino Fashion Food ook nu weer de nodige middelen uit om zijn ambities waar te maken. Er zijn drie nocturnes gepland, van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 september 2006, in het unieke kader van de Waagnatie, beter bekend onder de naam "Hangar 29".

Vanaf 19.00 uur serveren de restaurants een assortiment van "voor-, hoofd- en nagerechten" in de vorm van verfijnde tapas. Vanaf 23.00 uur staat in de "S. Pellegrino Fashion Food VIP Lounge" een party met de hipste dj's op het programma. Het tapasconcept is bedacht om de bezoekers aan te moedigen om voor één maaltijd verschillende restaurants aan te doen. Idealiter neem je het voorgerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht in drie verschillende restaurants. Voor het degusteren van voedsel of drank is een origineel betaalmiddel bedacht: je betaalt met "food and drinktickets" die aan de ingang te koop zijn voor de democratische prijs van 2,50 euro. En net als bij de vorige edities zal op zaterdagavond vanaf 22 uur een Erecomité van vooraanstaande figuren bijeenkomen om de initiatieven van de restauranthouders met diverse prijzen te bekronen. "Prijs voor het mooiste decor", "Prijs voor de originaliteit van het bord" en "Prijs voor de mooiste gastronomische realisatie" zijn enkele veelzeggende voorbeelden. Hoe creatiever, hoe meer kans om in de prijzen te vallen!

Smullen maar!

PRAKTISCHE INFO
Datum: 21,22, 23 september 2006
Plaats: Waagnatie - Hangar 29 , Rijnkaai 150 - 2000 Antwerpen Openingsuren: nocturne vanaf 19 u
WEBSITE : www.fashionfood.be
Toegangsprijs: 7 euro

Perscontact: Sofie De Jonge
Tel. +32 2/346 19 99 -Fax. +32 2/346 29 99
Gsm : +32 477/37 09 21 -E-mail : events@useful.be