Politie Groningen

Twee slachtoffers gevonden langs kanaal

Musselkanaal, 05-07-2006 o De politie is dinsdagavond 4 juli begonnen met een uitgebreid onderzoek naar de dood van twee nog onbekende mensen. Beide slachtoffers, een man en vrouw, werden langs het A.G. Wildervanckkanaal aan de Zuiderkanaalweg te Musselkanaal aangetroffen. Een voorbijganger, die zijn hond uitliet, vond beide slachtoffers.

Onbekende identiteit

De getuige waarschuwde de politie, die beide lichamen op de dijk langs het kanaal vond. Direct werd een uitgebreid technisch onderzoek ingesteld dat de gehele nacht heeft geduurd. De lichamen van de slachtoffers werden overgebracht naar het UMCG in Groningen. De identiteit van beide slachtoffers is nog niet bekend. De politie is druk bezig om de identiteit van beide slachtoffers te achterhalen. Daarbij is de hulp ingeroepen van de Duitse politie, omdat op dinsdag bij de Groningse politie melding werd gedaan van de vermissing van een Duits echtpaar. In de vroege ochtenduren van woensdag 5 juli 2006 heeft de politie luchtfotos gemaakt van de plaats waar de slachtoffers werden aangetroffen.

Sectie

Op vrijdag 7 juli zal sectie worden verricht op beide lichamen bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Dit zal meer duidelijkheid moeten geven over de doodsoorzaak. De politie gaat bij het onderzoek uit van een misdrijf en heeft een TGO gestart.