Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 05 juni 2006

Regio, 05-07-2006

Kampen

Rijbewijzen ingevorderd

Kampen Op de Frieseweg is maandagochtend het rijbewijs van een 42-jarige automobilist uit Gelsenkirchen ingevorderd. De snelheid van de man werd vastgesteld op 134 km per uur terwijl daar maximaal 80 km/u is toegestaan. Daanrnaast moest de man ter plekke de bijbehorende bekeuring a 400,- betalen.

Kampen Ook een 30-jarige motorrijder van Urk zal het een tijdje zonder rijbewijs moeten stellen. Zijn snelheid werd eveneens op de Frieseweg vastgesteld op 192 km per uur. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Kampen Het rijbewijs van een 29-jarige automobilist uit Ens werd ook op de Friezeweg ingevorderd. Zijn snelheid werd vastgesteld op 134 km per uur. Ook hij kreeg naast de invordering proces-verbaal opgemaakt.

Steenwijkerland / Horst & Waterland

*** Geen bijzonderheden ***

Zwolle

Diefstal uit een woning

Zwolle De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden voor poging tot diefstal. De mannen werden overlopen door een politieman uit Almere. De Almerense collega kwam samen met een vriend een in aanbouw zijnde woning bekijken aan de Tiendschuurstraat. In de afgesloten woning zagen zij een van de verdachten. Toen zij de verdachte aanspraken ging deze met een kompaan in het kwaad er snel vandoor. Hierbij maakten ze gebruik van een personenauto. In de woning werd gereedschap aangetroffen. De verdachten konden kort na de inbraak worden aangehouden nabij het adres, waar de eigenaar van de vluchtauto staat ingeschreven. De verdachten zitten nog vast.

Verkeerscontrole binnenstad

Tijdens een verkeerscontrole in de binnenstad van Zwolle zijn 10 bekeuringen uitgeschreven. Extra aandacht was er voor de volgende zaken: rijden zonder helm, het gebruik van de autogordel, bromfietscertificaat en de bromfietsverzekering.

Hardenberg, Dalfsen, Ommen

Geen bijzonderheden

Deventer

Motorrijder ten val door voorrem

Deventer Op de Houtmarkt kwam op dinsdagmiddag een 58-jarige man uit Deventer met zijn motorfiets ten val. De voorrem van zijn motorfiets was op de een of andere manier blijven hangen. De man kwam er met de nodige schaafwonden vanaf. De motor werd afgesleept.

Rijden onder invloed

Deventer In de nacht van dinsdag op woensdag werd aan de Snipperlingsdijk een 26-jarige man uit Deventer staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies de man een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 505 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van vijf uren. Zijn auto werd aan het bureau gestald.

Onenigheid bij volkstuinen aan de Rielerweg

Deventer Op dinsdagavond vond bij de volkstuinen aan de Rielerweg een mishandeling plaats. Een 72-jarige man uit en een 54-jarige man, beiden uit Deventer, hadden onenigheid gekregen waarbij er klappen over en weer waren gevallen tussen de twee en ook een andere persoon zich ermee bemoeid had. Ook zouden er bij de mishandeling tuingereedschappen gebruikt zijn. De 54-jarige man ging er op een gegeven moment vandoor in zijn auto en meldde zich later aan het bureau. De man had snijwonden en hij verklaarde te zijn gestoken met een onbekend voorwerp. De man was onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden onder verdenking van rijden onder invloed voor en hij werd meerdere malen gevorderd om een blaasproef af te leggen. Hier wilde hij niet aan meewerken. De politie stelt een onderzoek in.

Salland

*** Geen bijzonderheden ***