Ingezonden persbericht


Lansingerland vanaf 1 januari 2007 bij Kamer Haaglanden

De nieuwe gemeente Lansingerland wordt na onderzoek van de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Kamer van Koophandel Haaglanden per 1 januari 2007 bij de Kamer Haaglanden gevoegd. Dit is op 1 juli jongstleden door de Kamers per brief bevestigd aan het ministerie van Economische Zaken.

Vanaf 1 januari 2007 vormen Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs de gemeente Lansingerland. Op dit moment hoort Bergschenhoek bij de Kamer van Koophandel Rotterdam. Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs horen bij de Kamer van Koophandel Haaglanden.

Een gezamenlijk onderzoek van beide Kamers naar de voorkeur van de ondernemers in de drie gemeenten heeft tot de keuze voor Haaglanden geleid. Vooraf hebben beide Kamers afgesproken dat de stem van de ondernemer doorslaggevend is in de besluitvorming.

Resultaten onderzoek
Nieuwe gemeente Lansingerland:

· 37 % wenst aansluiting bij Rotterdam

· 42 % wenst aansluiting bij Haaglanden
· 21 % heeft geen voorkeur.

Bergschenhoek:

· 76 % wenst aansluiting bij Rotterdam

· 14 % wenst aansluiting bij Haaglanden
· 10 % heeft geen voorkeur.

Bleiswijk:

· 11 % wenst aansluiting bij Rotterdam

· 64 % wenst aansluiting bij Haaglanden
· 25 % heeft geen voorkeur.

Berkel en Rodenrijs:

· 24 % wenst aansluiting bij Rotterdam

· 47 % wenst aansluiting bij Haaglanden
· 29 % heeft geen voorkeur.

Gelet op de economische ontwikkelingen in de nieuwe gemeente verwachten beide Kamers dat de economische relatie met de regio Rotterdam en de regio Haaglanden nog sterker wordt. Vanuit dat perspectief en de ligging van Lansingerland zullen de Kamers nauw met elkaar blijven samenwerken.

NOOT VOOR DE REDACTIE,