'Walk the talk' sleutel tot accurate forecast in high tech

Eyeon

Management commitment blijkt de belangrijkste voorwaarde voor high tech bedrijven om hun forecasting proces te verbeteren.
Dit is de uitkomst van de eendaagse EyeOn High Tech Knowledge Network bijeenkomst, die gehouden is op 15 juni 2006 op Kasteel Croy te Aarle Rixtel.

Voor high tech bedrijven is accurate forecasting van vitaal belang voor het lange termijn succes. Betrokkenheid van marketing & sales in forecasting is cruciaal, maar vaak moeilijk te realiseren. Tijdens de bijeenkomst hebben 20 verschillende high tech bedrijven gediscussieerd over best practices om marketing & sales betrokkenheid te verhogen.

Conclusie van de dag: bedrijven met een actieve bijdrage van hun sales team hebben één ding gemeen: een onmiskenbare boodschap van het top management dat forecasting hoort bij hun verantwoordelijkheden.

De bevindingen uit dit onderzoek zijn ook terug te vinden in het white paper Marketing and Sales on Board! dat verkrijgbaar is bij EyeOn.

Het EyeOn High Tech Knowledge Network is een initiatief van adviesbureau EyeOn en is ontstaan vanuit de interesse getoond door verschillende professionals om te discussieren over business planning in deze specifieke bedrijfstak.

Momenteel nemen de volgende bedrijven deel aan het kennisnetwerk: Acer, Alcatel, Apple, Arrow, ASM Europe, ASML, Assembleon, Avnet, Bosch, Canon, Dell, Ferro, Flextronics, Freescale, Fujitsu Siemens, KPN Mobile, Lexmark, Logitech, MediaMotion, Motorola, Navteq, Neways, Omron, Philips CE, Philips Lighting, Philips Semiconductors, Siemens, Solectron, STMicroelectronics, Stork, Thomson, Tyco Electronics, Vanderlande Industries en Vodafone.

Op 23 november 2006 zal de volgende netwerkbijeenkomst plaatsvinden, met weer een gevarieerd programma van presentaties, discussies en netwerkmogelijkheden. Bedrijven uit de high tech industrie kunnen zich nog aanmelden om lid te worden van dit kennisnetwerk.

Over EyeOn:

EyeOn is een innovatief adviesbureau, gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van business planning- en controlprocessen in grote, vaak multinationale bedrijven. De consultants beschikken over lijnervaring, blinken uit in specialistische kennis op het gebied van planning en zijn zeer vaardig in projectmanagement. Zij staan garant voor de inbedding van de gedefinieerde planningprocessen bij hun klanten. No-nonsense op weg naar betere bottomline-resultaten.