Arbouw


---

De nieuwe versie van PISA is uit!
Nu met meer dan 4000 producten in de database

Arbouw heeft het Productgroep Informatie Systeem Arbouw bijgewerkt en uitgebreid met 500 nieuwe producten. Deze nieuwe versie is gratis te downloaden van de website van Arbouw.

Productinformatie
PISA is een veelgebruikt hulpmiddel om gezond en veilig met bouwmaterialen en -producten te werken. In de database van PISA 3.1 zit nu informatie over meer dan 4000 producten en materialen. Van ieder product staat op een productkaart onder meer beschreven wie de leverancier is, wat de samenstelling is, waar het voor dient, wat de gezondheidsrisicoâ s zijn en welke preventieve maatregelen er moeten worden genomen om gezond en veilig met het product te kunnen werken.

Toepassing
Aan de hand van de productkaarten worden werkgevers en werknemers geïnformeerd hoe zij veilig met bouwmaterialen en âproducten kunnen werken, hoe producten moeten worden opgeslagen, hoe zij het afval moeten behandelen en wat er moet gebeuren in geval van eerste hulp. In het programma zelf kan een toxische stoffenregister worden aangemaakt en onderhouden. Ook kan er per project een overzicht worden aangemaakt van gebruikte producten en kunnen tal van selecties worden uitgevoerd op de producten die in de database zitten.

Aanpassingen
Het bijwerken en uitbreiden van PISA is gebeurd in samenwerking met meer dan 200 leveranciers. PISA 3.1 is aangepast aan de laatste veranderingen in de afvalstoffenregelgeving. Daarnaast staat nu per product de leverancier vermeld.

Digitaal product
Deze nieuwe versie is compleet digitaal, de handleiding ook. De helpfunctie is nu geïntegreerd in het programma zelf. Er is geen papieren versie (ringband) meer van PISA. PISA is gratis te downloaden van www.arbouw.nl/content/pisa. Hier leest u ook hoe u de cd-rom kunt bestellen.

Bron: persbericht Arbouw 26-06-2006