Gemeente Bolsward


dinsdag 4 juli 2006

Broerekerk deze week klaar voor oplevering

Het oudste gebouw van Bolsward, de 13e eeuwse Broerekerk, is de afgelopen maanden gerestaureerd en voorzien van een unieke glazen overkapping. Ondanks een kleine tegenslag, omdat enkele van de glasplaten scheuren vertoonden vlak na plaatsing, is de kerk op de afgesproken tijd af. Vorige week is de aannemer begonnen de beschadigde glasplaten te vervangen. Komende donderdag is de oplevering van de kerk. Vanaf vrijdag 14 juli gaat de kerk weer open voor bezoekers.

Officiële en feestelijke opening

Uiteraard laten wij de openstelling van dit unieke gebouw niet onopgemerkt voorbij gaan. Vrijdagmiddag 20 oktober zal de Broerekerk officieel geopend worden door Prof.mr. Pieter van Vollenhoven. Als voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds zet de heer Van Vollenhoven zich in voor het behoud van cultuurhistorisch waardevolle objecten en structuren in Nederland. Na de officiële openingshandeling is er een symposium over het gebruik van monumenten in de huidige samenleving.

Op zaterdag 21 oktober is er een open dag voor alle inwoners en belangstellenden. Het programma van deze dag maken wij na de zomer bekend.

Opening

Tot het moment van de officiële opening stelt de Stichting tot behoud van Monumenten in Bolsward, eigenaar van de Broerekerk, de Broerekerk open voor bezoekers van binnen en buiten Bolsward. Tot aan de officiële opening zullen er geen georganiseerde activiteiten in de Broerekerk plaatsvinden. Over de verdere bestemming en activiteiten in de Broerekerk vindt nog overleg plaats. Voor informatie over het gebruik van de Broerekerk kunt u contact opnemen met dhr. S. Wijbenga op het stadhuis (0515-578720)