Artiesten North Sea Jazz clinics bekend

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Ook dit jaar presenteert North Sea Jazz, in samenwerking met de Amerikaanse organisatie IAJE (International Association for Jazz Education) een aantal belangwekkende clinics die door gerenommeerde artiesten worden gegeven. Het festivalpubliek krijgt op deze wijze de mogelijkheid op interactieve wijze kennis te nemen van uiteenlopende aspecten van de jazzmuziek. Dit jaar verlenen de volgende artiesten hun medewerking: Artist in Residence Branford Marsalis, drummer Jeff Tain Watts, Dr. Michael White, Slide Hampton & James Moody en de band The Bad Plus.

De inhoud van de clinics wordt afgestemd op de specialiteit van de artiest. Branford Marsalis houdt het publiek nog even in spanning. Wat de Artist in Residence van plan is wordt pas op het laatste moment bekendgemaakt. Bandlid van het Marsalis Quartet Jeff Tain Watts, dé jazz-drummer van dit moment, verzorgt een technische drumclinic.

Slide Hampton & James Moody, die samen meer dan 100 jaar jazz vertegenwoordigen, vertellen over het leven en het oeuvre van legende Dizzy Gillespie, met wie zij jarenlang hebben samengewerkt.

The Bad Plus, die harde - uit de rock geleende - drumpartijen combineert met een meevoerende groove en melodische interpretaties op de vleugel, laat het publiek participeren in een jamsessie.

Klarinettist Dr. Michael White vertelt over de impact van de verwoestende orkaan Katrina op de jazz-scene van New Orleans. Als sleutelfiguur in deze jazzstads is White is één van die prominente muzikanten die probeert te overleven en verder alles doet wat mogelijk is om de lokale jazzscene weer op te bouwen.

Alle clinics vinden plaats in de Volga.

Vrijdag
The Bad Plus 19:00 - 20:00 uur

Zaterdag
Branford Marsalis 18:30 - 19:30 uur
Dr. Michael White 22:45 - 23:45 uur

Zondag
Jeff 'Tain' Watts 18:00 -19:00 uur
Slide Hampton & James Moody 20:45 - 21:45 uur

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL
14, 15 & 16 juli 2006
Ahoy' Rotterdam

WWW.NORTHSEAJAZZ.COM

Het North Sea Jazz Festival wordt mede mogelijk gemaakt door JVC, Grolsch, Orange, SNS Bank en Buma.

Kaartverkoop via www.northseajazz.com en door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

Noot aan de redactie (