Gemeente Maassluis

Verhuiskostenregeling Schutsluis

Op voorstel van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad de bestaande "regeling aanvullende bijdrage verhuis- en inrichtingskosten" voor de Burgemeesterswijk uitgebreid naar sloopwoningen in alle herstructureringsprojecten in Maassluis. Dit betekent dat nu ook de vaste bewoners van de zogenoemde aanleunwoningen bij de Schutsluis die gesloopt gaan worden, in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage in de kosten die zij maken voor het verhuizen en het inrichten van hun nieuwe woning. Ook bewoners die vanaf 1 april 2006 de woning opgezegd hebben en al zijn verhuisd, kunnen in aanmerking komen voor deze bijdrage.

De regeling is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot en met 125 procent van het sociaal minimum. Bij een leeftijd van 65 jaar en ouder is dit voor gehuwden (of samen-wonenden) EUR 1.509,61 netto per maand zonder vakantietoeslag en EUR 1.587,40 met vakantietoeslag. Voor alleenstaanden van 65 jaar en ouder is dit EUR 1.092,01 zonder vakantietoeslag en EUR 1.148,27 netto per maand met vakantietoeslag. Eigen vermogen (zoals contant geld of geld op een bank- of spaarrekening) speelt geen rol.

Deze huishoudens ontvangen een eenmalige verhuisbijdrage van EUR 690,- . Dit bedrag is een aanvulling op de tegemoetkoming in de kosten die de woningverhuurder SGBB biedt. De gezamenlijke tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten van SGBB en gemeente komt daarmee op EUR 5.690 per huishouden. De regeling van SGBB is onafhankelijk van het inkomen.

Bewoners van de aanleunwoningen bij de Schutsluis worden door de verhuurder met een nieuwsbrief over deze regelingen geïnformeerd. SGBB zal hen ook ondersteunen bij het aanvragen van de gemeentelijke bijdrage. Voor meer informatie is de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid op werkdagen telefonisch bereikbaar van 11:30 uur tot 12:30 uur via 010 - 5 931 935.