Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|Braamt - aantreffen kleding reden voor zoekactie hulpverleners |

Duikers van de brandweer en een speciale speurhond van het Korps Landelijke Politiediensten èn agenten van de politie Achterhoek zijn afgelopen nacht ingezet nadat bij recreatieplas Stroombroek een bundeltje kleding, een fiets en fietstas waren achtergebleven. Er werd niemand in het water aangetroffen. Gelukkig wisten enkele vroege bezoekers van de recreatieplas woensdagochtend te melden, dat de man slechts gekleed in een lange broek gisterenochtend, nadat hij zich kennelijk niet lekker voelde, was weggelopen. Aan het begin van de middag meldde zich een 46-jarige Doetinchemmer. Hij bleek de eigenaar van de aangetroffen spullen en was met spoed weggeroepen in verband met problemen in zijn kennissenkring. Hij is het bezit van zijn spullen gesteld.

De politie werd dinsdagavond rond 23.00 uur door de beheerder van de recreatieplas Stroombroek gebeld, dat daar een afgesloten fiets en een stapeltje kleding waren achtergebleven. Ondanks dat er nog niemand als vermist bij de politie was gemeld, maar om uit te sluiten dat er iemand verdronken was, werden duikers van de brandweer ingezet. Ook werd een speciale speurhond van het Korps Landelijke Politiediensten naar Braamt gevraagd.

Naast de kleding was ook een fiets (goudbruin, merk Quick Silver) met een postcode aangetroffen en de eigenaar van deze fiets werd dan ook uit bed gebeld. Hij bleek de fiets te hebben verkocht aan een fietsenzaak en hier werd ook geen uitsluitsel verkregen over de huidige eigenaar.

Vanmorgen werden de media geïnformeerd en zou na een briefing bij de politie verder worden gekeken of er mogelijk iemand verdronken was. Een reporter op het strand sprak in alle vroegte een echtpaar en zij konden duidelijkheid over het gebeurde geven.

Zij hadden de man dinsdag rond 09.00 uur zien komen en rond 10.30 uur was hij kennelijk niet lekker geworden en lopend weggegaan. Woensdagmiddag kreeg de politie het verlossende telefoontje toen een 46-jarige Doetinchmmer zich bij de beheerder van de recreatieplas meldde om zijn fiets en spullen op te halen. Hij bleek inderdaad de eigenaar van de gevonden spullen en was na een sms-jes in verband met problemen met spoed wegge-gaan. Hij heeft zijn spullen weer teruggekregen.

Einde bericht
---


---


---

---- --