FNV Bondgenoten: loonstijging voor werknemers 'oud' Achmea

Fnv bondgenoten

FNV Bondgenoten: structurele loonstijging voor werknemers 'oude Achmea

Gisteren is een prinicpeakkoord bereikt over een nieuwe Achmea CAO; deze geldt voor de werknemers in dienst van het'oude' Achmea en loopt van 1 juni 2006 tot en met 31 mei 2007.

Vakbondsbestuurder Fred Polhout: 'Ik ben erg tevreden met name omdat we een structurele loonsverhoging van 1,75% voor de werknemers hebben kunnen afspreken. Door de fusie tussen Achmea en Interpolis zijn er twee CAO's; die van Achmea liep af terwijl die van Interpolis nog loopt tot volgend jaar mei. De werknemers van Achmea dreigden dus tussen de wal en het schip te belanden.'

Naast een structurele loonsverhoging van 1% per 1 augustus 2006 en 0,75% per 1 februari 2007, ontvangen de werkemers een eenmalige, bruto uitkering van 1% van 12 maal het maandsalaris op 31 juli 2006. Ook zijn er afspraken gemaakt inzake de WIA, bijvoorbeeld over loondoorbetaling bij ziekte en pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid.

Ten aanzien van de levensloopregeling wordt een gezamenlijke werkgroep ingesteld, die bekijkt of aanvullende maatregelen of regelgeving nodig is en hierover een advies uitbrengt naar werkgever en vakbonden.
Om de arbeidsparticipatie van achterstandsgroepen te bevorderen worden gedurende de looptijd van de CAO 25 werkervaringsplaatsten beschikbaar gesteld. Het accent ligt hierbij op allochtonen en vluchtelingen.

Het principeakkoord wordt met een positief advies aan de leden voorgelegd. Gesprekken over een integratie van beide CAO's zullen na de zomer van start gaan.

Meer informatie
Fred Polhout, bestuurder FNV Bondgenoten, 06 - 51 61 03 42 Joyce van Leeuwen, voorlichter FNV Bondgenoten, 030 - 27 38 224