Nieuw magazine over webloggers

Blogtalk.nl

Haarlem, 5 juli 2006

Nieuw magazine over webloggers

Blogtalk.nl heeft als onderdeel van haar crossmediaplatform magazine.blogtalk.nl gelanceerd. Dit magazine op A5-formaat zoomt in op webloggers die in de gemeenten Alkmaar (alkmaar.blogtalk.nl), Amersfoort, Amsterdam, Haarlem en Zaandam webloggen.

Het gratis magazine wordt in een oplage van 30.000 stuks verspreid en verschijnt 4 keer per jaar. Doel van het tijdschrift is mensen inspireren door hen kennis te laten maken met de bij Blogtalk.nl aangesloten webloggers. Deze webloggers - inwoners, opdrachtgevers en adverteerders - vertellen in het magazine en op de weblogs openhartig over hun leven en dagelijkse bezigheden.

Iedereen kan via de website magazine.blogtalk.nl een gratis abonnement aanvragen. De eerste 2000 aanmeldingen ontvangen het 0-nummer, de volgende aanmeldingen ontvangen het magazine vanaf nummer 1. In aanloop op nummer 1 kunnen mensen op de genoemde website tevens een reactie op het 0-nummer geven.

In de nabije toekomst krijgen webloggers van Blogtalk.nl betaald voor hun berichten. Hiervoor wordt een percentage van de brutowinst gereserveerd. Per kwartaal wordt het aantal views van alle berichten op Blogtalk.nl opgeteld. Het percentage van de brutowinst wordt gedeeld door het totaal aantal views. Dit bedrag wordt vervolgens weer vermenigvuldigd met het aantal views per weblogger.

De webloggers worden uitgenodigd om hun inkomsten geheel of gedeeltelijk te doneren aan een goed doel. Het totaal aan donaties wordt door Blogtalk.nl verdubbeld.

Mensen die interesse hebben om te webloggen op een van de uitgaven van Blogtalk.nl, kunnen zich aanmelden via: www.blogtalk.nl/webloggen.

---
Voor meer informatie over Blogtalk.nl: Jan Glas, webloguitgever en conceptontwikkelaar, e-mail: janglas@blogtalk.nl, telefoon: 06 2707 2925

Voor meer informatie over de inhoud van het magazine: Louise Hildebrand, hoofdredacteur magazine.blogtalk.nl, e-mail: info@louisehildebrand.nl, 06 5233 6890