Gemeente Den Helder

05-07-2006
Waterbeestjes zoeken bij De Groene Poolster!

Heb jij wel eens écht goed gekeken in een vijver of sloot? Het water ziet er vaak vies en modderig uit. Je kunt je misschien niet voorstellen dat er daar, tussen al die drab, iets leeft. Toch is het zo! Als je eens héél goed zou kijken, dan ontdek je een hele drukke onderwaterwereld!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar al die onderwaterwezens? Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Kom dan zelf waterdiertjes vangen! Dat kan bij De Groene Poolster van maandag 24 juli tot en met vrijdag 28 juli 2006 dagelijks tussen 11.00-16.00 uur. Je leent van ons een schepnetje en aquarium en gaat dan zelf beestjes vangen en uitzoeken hoe ze heten. Meedoen is gratis, maar we vragen wel 5 borg voor het lenen van de materialen. Dat geld krijg je dan later weer terug als je het materiaal in goede staat weer inlevert.

De Groene Poolster, centrum voor natuur- en milieueducatie, is te vinden aan de Pasteurstraat 6 in Den Helder. Meer informatie is te vinden op www.groenepoolster.nl. Deze activiteit wordt aangeboden in het kader van de Jeugdvakantie Activiteiten 2006 (Jevak).

Kom snel, want die onderwaterwezens gaan echt niet op je zitten wachten!