Gemeente Den Helder

05-07-2006 Sportprijs 2005 2006 voor danspaar Valk en Matteman

Het danspaar Redmon Valk en Alexandra Matteman is de gelukkige winnaar van de gemeentelijke Sportprijs 2005 2006. De dansers ontvingen die vorige week uit handen van wethouder Linda Rose Smit. Het paar drukte hun dank hiervoor uit in een fantastische dansdemonstratie van maar liefst vijf dansen.
Behalve de Sportprijs reikte de wethouder tijdens het gala ook de gemeentelijke Sporttrofee uitgereikt. Deze eer was weggelegd voor wielerorganisator Philip Kos. Hij werd beloond voor zijn verdiensten voor het mountainbiken in Den Helder en de Kop van Noord-Holland. Kos werd ook geëerd voor zijn initiatief om de start van de ENECO-tour naar Den Helder te halen.

Parade der Kampioenen
Ook werden die avond onze nationale kampioenen gehuldigd. Deze prijswinnaars kregen de legpenning van de gemeente Den Helder. Het publiek kon verder nog genieten van de vele demonstraties die er waren, zoals die van de rolstoelbadmintonners Ton Hollaar en Carol de Meijer, de judopeuters en de schermers. De meiden van basisschool De Vlieberg verzorgden een flitsend streetdancenummer. Hoogtepunt van de avond waren de demonstraties van Loraine Sonnemans, die een fraaie waaieract ten toon spreidde en kickbokser Jorina Baars.

Foto: Joop van de Water, Sportservice Den Helder