Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 5 juli

* JONGETJE VERDRONKEN
BARENDRECHT - Politiepersoneel heeft dinsdagavond rond acht uur in een plas aan de Vrijenburgweg het lichaampje aangetroffen van een 4-jarige ventje uit Rotterdam. Direct werd met reanimatie gestart waarna inmiddels gealarmeerd personeel van de GGD dit overnam. Het slachtoffertje werd met een spoedtransport overgebracht naar het Sophiakinderziekenhuis waar het in de loop van de avond overleed. Het ventje was eerder die avond door zijn ouders als vermist opgegeven, waarna door politiepersoneel en personeel van de brandweer een onderzoek in het park werd ingesteld. Tijdens deze zoektocht werd het jongetje in de plas aangetroffen. Omstanders werd slachtofferhulp aangeboden.


* DRIE GEWONDEN NA AANRIJDING
HELLEVOETSLUIS - Drie inzittenden van een auto raakten dinsdagavond rond kwart voor acht gewond nadat hun auto op de kop tegen een talud van een sloot tot stilstand kwam. Het ongeluk gebeurde op de Duindijk. De 21-jarige bestuurder uit Oostvoorne en een 20-jarige Hellevoeter raakten beiden zwaar gewond. Zij werden met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus MC. De bestuurder werd ter plekke door politiepersoneel gereanimeerd. De derde inzittende, een 19-jarige inwoner uit Hellevoetsluis, raakte licht gewond en kon direct aan zijn verwondingen worden geholpen. De auto reed over de Duindijk toen zij, via het fietspad, een voor hen rijdende file wilden inhalen. Tijdens het terugsturen van de auto op de hoofdrijbaan is de bestuurder de macht over het stuur verloren. Hierdoor raakte de auto in een slip en belandde op zijn kop tegen het talud.

Uitgave dinsdag 4 juli

* MAN IN ARRESTANTENVERBLIJF OVERLEDEN
ROTTERDAM - De Rijksrecherche stelt een nader onderzoek in naar het overlijden van een 32-jarige Rotterdammer. De man werd vanmorgen vroeg, naar aanleiding van huiselijk geweld, ingesloten in het politiebureau aan de Dr. J.J.P. Oudsingel. Een arrestantenbewaarder zag rond kwart over zeven dat de man onwel geworden was. Direct werd met reanimatie gestart. Het slachtoffer overleed korte tijd later.


* WIE HERKENT DEZE TAS
(Zie persbericht 21 juni 2006)
ROTTERDAM - De Politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar de herkomst van de tas, die 20 juni jl. terhoogte van het Mallegat (nabij de Persoonshaven) werd gevonden. In de tas werden lichaamsdelen aangetroffen. Uit het onderzoek is gebleken dat het een jonge vrouw tussen de 12 en 16 jaar betreft. Het meisje moet minimaal 1.68 lang geweest zijn. De politie heeft de volgende vragen: o Wie mist in zijn omgeving een meisje tussen de 12 en 16 jaar oud?
o Wie herkent de tas op de afbeelding?
o Wie heeft andere informatie over deze tas? De politie is verder ook opzoek naar getuigen die op of rond 20 juni of enkele weken daarvoor iets verdachts gezien hebben op of rond de vindplaats van de tas. Deze plaats is in de nautische wereld bekend onder de naam Steenplaat.
Mocht u antwoord hebben op bovengestelde vragen of u beschikt over ander informatie die kan helpen dit misdrijf op te lossen, dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met telefoonnummer: 0800-7444455 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.


* OPNIEUW AANDACHT IN OPSPORING VERZOCHT VOOR MOORDZAAK SCHIEDAM

ROTTERDAM - In het programma Opsporing Verzocht zal vanavond opnieuw aandacht worden besteed aan het onderzoek naar de moord op de 82-jarige Schiedammer die 25 mei jl. dood werd gevonden in zijn woning aan de 's Gravesandestraat. Tijdens de uitzending worden beelden vertoond van het slachtoffer in gezelschap van een nog onbekende man. De politie is, in belang van het onderzoek, op zoek naar de identiteit van deze man.


* TWEE STOFFELIJKE OVERSCHOTTEN IN WONING AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel trof maandagavond, in een woning aan de 's-Gravendijkwal, het stoffelijk overschot aan van een man. Rond zeven uur werd in de woning een onderzoek ingesteld omdat de bewoner al enige tijd werd vermist. Hierbij werd het levenloze lichaam aangetroffen. Bij nader onderzoek trof de politie een tweede stoffelijk overschot aan. Op beide lichamen wordt sectie verricht. De politie vermoedt dat beide slachtoffers door een misdrijf om het leven zijn gekomen.
Een Team Grootschalig Onderzoek (vroeger RAG), bestaande uit minimaal 15 rechercheurs is opgestart.


* BALKON KOMT NAAR BENEDEN; TWEE GEWONDEN

ROTTERDAM-OUD CHARLOIS- Op de Oostvoornsestraat stortte maandagavond rond half zeven een balkon naar beneden. Op het balkon zaten op dat moment twee mannen, beiden Rotterdammers 37 en 38 jaar oud. Eén van hen kon zich nog vasthouden aan een lager gelegen balkon, de ander viel naar beneden. De traumaheli kwam ter plaatse. Beide mannen zijn, na een eerste controle door ambulancepersoneel, overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam Zuid, locatie Zuiderziekenhuis. Hun verwondingen leken mee te vallen, zij werden een nacht ter observatie opgenomen.
De dienst Bouw- en Woningtoezicht stelt een onderzoek in naar hoe een en ander heeft kunnen gebeuren.