Gemeente Alphen aan den Rijn

Zijde

Intentieovereenkomst gemeente en bouwfonds voor Lage Zijde

(26 juni 2006)

Op woensdag 28 juni ondertekenen wethouder Hans Groen in 't Wout en Cees van Boven, directeur van Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG een intentieovereenkomst voor de Lage Zijde van Alphen aan den Rijn. Om 16:00 uur zullen zij in het stadhuis op de kamer van de burgemeester en wethouders deze ondertekening symbolisch kracht bij zetten door het aansnijden van een taart.

In de intentieovereenkomst spreken de gemeente en Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG uit gezamenlijk de planvorming van de Lage Zijde ter hand te nemen. Hierbij zal Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG met name haar expertise op het gebied van binnenstedelijke gebiedsontwikkeling inzetten. Op termijn wordt besloten of en welk planonderdeel van de Lage Zijde ontwikkeld zal gaan worden door Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG.

In maart 2006 hebben de gemeente en woningcorporatie wonenCentraal al een intentieovereenkomst ondertekend, waarin onder andere huur- en prijsgaranties voor de huidige bewoners van de Lage Zijde zijn vastgelegd.

Verder is er een klankbordgroep Herijking Lage Zijde ingesteld. De leden van de klankbordgroep gaan de meningen en opvattingen van de bewoners in het gebied inventariseren. Deze informatie is nodig om een realiseerbaar plan voor de Lage Zijde te kunnen maken.