Politie Midden- en West Brabant

Persberichten woensdag 5 juli

BREDA, 5 juli 2006

Fietsendief (25) aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.45 uur een 25-jarige Bredanaar aangehouden voor de diefstal van een fiets. Agenten kwamen af op een melding dat de 32-jarige eigenaar van de fiets, een man uit Middelburg, zijn eigendom had teruggevonden bij de fietsenstalling aan de Haven. Terwijl agenten met de man spraken, kwam de 25-jarige Bredanaar aangelopen. Hij vertelde eerst dat het zijn fiets was en later weer niet. Uiteindelijk bekende hij, na stevig doorvragen van de agenten, dat hij de fiets even tevoren had gestolen aan de Adriaan van Bergenstraat. De rechtmatige eigenaar van het rijwiel had zijn fiets daar even onafgesloten weggezet bij het rondbrengen van folders. Na verhoor kon de Bredanaar weer gaan.

Twee aanhoudingen na vervelend gedrag in Valkenberg

BREDA: De politie heeft een 43-jarige man en een 19-jarige vrouw, beide uit Breda, dinsdagavond aangehouden in het Valkenberg. Een groepje van vier personen was daar rond 19.00 uur bier aan het drinken en de 19-jarige vrouw stak een joint op. Drugsgebruik aldaar is verboden, dus kreeg de vrouw een bekeuring. Daarover gingen zij en de andere drie personen in het gezelschap moeilijk doen en vooral de 43-jarige man begon te schelden en te roepen. Daarop besloten de agenten beide personen aan te houden.

Jongen (15) slaat meisje in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een 15-jarige jongen uit Breda aangehouden. Agenten werden op de Markt aangesproken door de vader van een 14-jarig meisje uit Etten-Leur die meldde dat zijn dochter was mishandeld. De jongen uit Breda gaf direct toe dat hij haar in het gezicht geslagen had. Hij zou dat gedaan hebben om voor zijn zusje op te komen. Na verhoor is hij overgedragen aan zijn verzorgers.

Fransen (22 en 24 jaar) gepakt met 700 gram hennep

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 20.45 uur twee Fransmannen (22 en 24 jaar) aangehouden op de A16 bij Hazeldonk-West. Bij een controle roken agenten een henneplucht in de auto waarna bleek dat de mannen een in een rugzak totaal 700 gram hennep hadden. Het tweetal had de softdrugs in een koffieshop in Breda gekocht. In overleg met het parket werd ieder een boete van 2700 euro opgelegd, maar dat konden de verdachten niet betalen. Ze hebben daarom een dagvaarding meegekregen en moeten zich medio september voor de rechter verantwoorden voor het drugsbezit.

Beschonken automobiliste (51) rijdt tegen geparkeerde autos

BREDA: Een 51-jarige automobiliste uit Ulvenhout is dinsdagnacht rond 00.30 uur aangehouden op de Ginnekenweg met een slok te veel op. De vrouw die tegen twee geparkeerde autos was aangereden, blies 470 ug/l. Die uitslag van de ademanalyse was goed voor een rijverbod van vier uur. Na verhoor werd de vrouw met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Snelheidscontroles in Breda en Prinsenbeek

BREDA: Bij een snelheidscontrole aan de Ambachtenlaan in Breda zijn woensdag 73 mensen bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. In totaal passeerden 527 mensen de radarpost.

In Prinsenbeek gingen woensdag 115 passanten op de Meester Bierensweg over de schreef. Totaal reden 554 mensen langs de radarpost. De highscoregaat naar een passant die 81 km/uur reed, terwijl 50 km/uur is toegestaan.

Auteur: Andre van den Hul