Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 05 juli 2006

Oud Enschedeër Bert Nijmeijer wordt directeur TKT

Commercieel Strateeg en oud Enschedeër Bert Nijmeijer gaat de functie van directeur bekleden binnen de Technologie Kring Twente (TKT). Bert Nijmeijer wil een doelmatige en versnelde ontwikkeling van de TKT tot stand brengen door onder meer bij de verschillende belangenpartijen en overheden draagvlak te creëren. Tevens wil Bert Nijmeijer nieuwe marktkansen scheppen door het vraaggeoriënteerd ontwikkelen (al dan niet met potentiële opdrachtgevers) van nieuwe producten, processen en/of diensten.

Brede kennis en ervaring

Bert Nijmeijer heeft zich reeds op diverse werkterreinen succesvol begeven. Zijn ervaring om deze uitdaging goed te vervullen put hij o.a. uit zijn werk als zelfstandig consultant op het gebied van strategische ontwikkeling en implementatie van ontwikkelde strategieën.

Aanstelling
Deze aanstelling wordt uitgevoerd in het kader van het convenant tussen de Gemeente Enschede en de TKT. Bert Nijmeijer zal zich binnen de TKT o.a. gaan bezighouden met het Media Art Center, de Product Factory en het Cluster Ondernemen.

Media Art Center
Het Media Art Center is een biotoop, gevormd door kunstenaars, studenten en ondernemers. De activiteiten vinden plaats op het snijvlak van kunst, kennis, technologie en ondernemerschap, waarbij het ondernemerschap op de voorgrond staat.

Product Factory en Cluster Ondernemen
Product Factory en Cluster Ondernemen hebben als doel het verbeteren van de positie van kennisintensief ondernemerschap en het creëren van hoogwaardige werkgelegenheid om zo de regionale economie een belangrijke impuls te geven.

Over Technologie Kring Twente
De TKT is een actief netwerk van 180 jonge hightech en kennisintensieve bedrijven in Twente. De TKT is opgericht vanuit een initiatief van de Universiteit Twente en heeft als primaire doelstelling het creëren van betere economische kansen voor haar leden.

De TKT-leden zijn veelal jonge technische ondernemingen met 10 tot 25 medewerkers. Zij richten zich vooral op nieuwe ontwikkelingen en vormen als kennisleverancier een schakel tussen de Universiteit Twente en het bedrijfsleven.