Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apple introduceert een 17-inch iMac voor het onderwijs

voor 959 Euro

Bunnik, 5 juli 2006 ­ Apple introduceert vandaag een nieuw model van de 17-inch iMac dat speciaal is ontworpen voor het onderwijs. Deze iMac kost 959 Euro en bevat een 1,83-GHz Intel Core Duo-processor, een ingebouwde iSight-videocamera en iLife '06, de nieuwste versie van het bekroonde Apple programmapakket voor de digitale levensstijl. De 17-inch iMac voor het onderwijs is per direct verkrijgbaar en vervangt de eMac, de laatste computer van Apple met een CRT-scherm. Met deze efficiënte en compacte iMac beschikken studenten en docenten over alles wat ze nodig hebben in het digitale onderwijs van tegenwoordig.

De iMac is uniek in zijn eenvoud. Doordat alle voorzieningen netjes zijn weggewerkt in het 5 cm dunne beeldscherm, past deze computer in elke klas en elke studentenkamer. Het ontwerp van de iMac wordt met elke generatie beter; wordt er efficiënter omgesprongen met materialen, de behuizing is kleiner en het energieverbruik is lager. Hierdoor neemt de iMac minder plaats in beslag en is hij bovendien milieuvriendelijker.

De iMac voor het onderwijs heeft een 17-inch LCD-breedbeeldscherm, een Combo drive voor het branden van cd's en het lezen van dvd's, 512 MB 667-MHz DDR2 SDRAM-geheugen dat kan worden uitgebreid tot 2 GB en een harde schijf met een opslagcapaciteit van maximaal 160 GB. Bovendien is in elke iMac een iSight- videocamera ingebouwd, zodat studenten en docenten direct videoconferenties kunnen houden met het bekroonde iChat AV van Apple, of direct een videopodcast kunnen opnemen met iMovie (dat deel uitmaakt van iLife '06). De 17-inch iMac voor het onderwijs beschikt over de allernieuwste verbindingsopties, zoals ingebouwd 10/100/1000 BASE-T Gigabit Ethernet voor verbinding met zeer snelle netwerken, een ingebouwde AirPort Extreme-voorziening (802.11g WiFi) voor draadloze netwerkverbindingen tot 54 Mbps*, maar liefst vijf USB-poorten (waarvan drie USB 2.0-poorten) en twee FireWire 400-poorten.

De iMac is speciaal toegesneden op het digitale onderwijs van tegenwoordig en wordt standaard geleverd met iLife '06, de nieuwe versie van het bekroonde pakket programma's voor de digitale levensstijl van Apple dat iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand en iWeb bevat. iWeb is het splinternieuwe iLife-programma, waarmee gebruikers in een handomdraai prachtige websites kunnen maken met foto's, blogs en podcasts en deze met één klik voor anderen via .Mac op het internet kunnen publiceren. En uiteraard is elke iMac voorzien van versie 10.4.6 van Mac OS X Tiger, de nieuwste release van het meest geavanceerde besturingssysteem ter wereld, dat onder andere Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row en Photo Booth bevat. Al deze programma's werken native op deze Intel-desktop.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De 17-inch iMac voor het onderwijs is per direct verkrijgbaar voor klanten in het onderwijs via de website of gespecialiseerde resellers. Ga naar de Apple Store voor het Onderwijs: www.apple.com/nl/education/store. Voor meer informatie over de verkoopunten ga naar : www.apple.com/nl/buy/locator/index.html. De eMac wordt niet meer geproduceerd.

De 17-inch 1,83-GHz iMac met een speciale onderwijsprijs van 959 Euro heeft de volgende specificaties:

· 17-inch LCD-breedbeeldscherm;

· Intel Core Duo-processor van 1,83 GHz;

· 512 MB 667-MHz DDR2 SDRAM, uitbreidbaar tot 2 GB;
· Combo drive met 24-voudige snelheid;

· Intel GMA 950 grafische processor;

· ingebouwde iSight-videocamera;

· ingebouwd AirPort Extreme voor draadloos netwerken;
· 7200-rpm seriële ATA harde schijf van 80 GB;
· mini-DVI-uitvoer (adapters voor DVI, VGA en composite-/S-video afzonderlijk verkrijgbaar);

· ingebouwde stereoluidsprekers en een ingebouwde microfoon;
· Mighty Mouse en Apple Keyboard.

Voor de 17-inch iMac voor het onderwijs zijn onder andere deze maatwerkopties en accessoires verkrijgbaar: tot 2 GB DDR2 SDRAM, seriële ATA harde schijf van 160 GB, iWork '06 (vooraf geïnstalleerd), Apple Remote en Apple USB-modem.


* AirPort Extreme gebruikt de IEEE 802.11g-norm voor draadloze netwerken. De werkelijke snelheid kan variëren en is afhankelijk van de afstand tot het basisstation, de omgeving en andere factoren.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, AirPort, SuperDrive, iLife, FireWire, iPod, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, iTunes, SpotLight en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --