Gemeente Delft 750e Gemeentelijke monument in Delft

Op dinsdag 4 juli om 16.00 uur heeft wethouder Ronald Vuijk van Economische Zaken, Kennisstad en Publieke Dienstverlening het pand op de Nieuwe Plantage 18 officieel op de kaart gezet als 750e gemeentelijke monument. Het 750e monument dat B&W in haar vergadering van 20 juni jl. heeft aangewezen, maakt deel uit van de laatste serie aanwijzingen voor de Delftse binnenstad.

Het 750e gemeentelijke monument is volgens de omschrijving een 'Herenhuis, in een rijtje van drie omstreeks 1880-1890 in eclectische stijl gebouwde panden'. Het pand is eigendom van Stichting Ipse, een organisatie die zorg en dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. In het pand is het Logeerhuis gevestigd met logeermogelijkheden voor twaalf logés. De leeftijden van de logés variëren van 6 tot en met 32 jaar.

De gemeente is in 1992 gestart met het project aanwijzingen in de binnenstad. Na deze laatste aanwijzing telt de gemeente 757 gemeentelijke monumenten. De aandacht zal zich na deze serie aanwijzingen verleggen naar het gebied buiten de binnenstad, waar nog vele waardevolle gebouwen staan en waarvan een aantal eveneens monumentwaardig is.

Noot voor de redactie (