Gemeente Gouda


persbericht: zoekgebied nieuw centrum korte akkeren verkleind (05/07/2006)

Zorg minder voor meer huizenbezitters
zoekgebied nieuw centrum korte akkeren verkleind

Op verzoek van belangenvereniging Mijn Huis heeft de stuurgroep Wijkontwikkeling ingestemd met het verkleinen van het zogenaamde zoekgebied voor de centrumontwikkeling in Korte Akkeren. In dit zoekgebied wordt in de toekomst mogelijk het nieuwe centrum van de wijk gerealiseerd. Het gaat hierbij om gedeelten van de Constantijn Huygensstraat, de Bosweg, de Roemer Visscherstraat en de Woudstraat.

De stuurgroep Wijkontwikkeling stemde hiermee in naar aanleiding van een schriftelijk verzoek hiertoe van de belangenvereniging van huiseigenaren Mijn Huis. De belangenvereniging stelde in haar brief dat als ge-volg van onzekerheid over de centrumplannen de huizen van bewoners in het huidige zoekgebied moei-lijk(er) verkoopbaar zijn.

Uit het onderzoek dat tijdens de eerste projectfase is uitgevoerd is gebleken dat bepaalde delen van het huidige zoekgebied niet bij de centrumontwikkeling zullen worden betrokken. Concreet betekent dit dat sloop van deze woningen de komende jaren niet langer aan de orde is. Het gaat hierbij om gedeelten van de volgende straten:


- de Constantijn Huygensstraat: van Super Van Ee tot de Roemer Visscherstraat

- de Bosweg: het gedeelte tussen de achterkant van Super Van Ee en de Roemer Visscherstraat

- de Roemer Visscherstraat: de noordwestzijde (de zuidoostzijde maakte nooit onderdeel uit van het
zoekgebied)

- de Woudstraat: de noordwestzijde van de Woudstraat (de zuidoostzijde maakte nooit onderdeel uit van het zoekgebied). De betrokken bewoners zijn hierover inmiddels geïnformeerd. Nader onderzoek moet uitwijzen of in de komende periode het zoekgebied opnieuw kan worden verkleind.

wijkontwikkeling
De centrumontwikkeling maakt onderdeel uit van Wijkontwikkeling. Onder deze noemer werken de gemeente Gouda en de woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland aan de verbetering van de leefbaarheid in de wijken Gouda Oost en Korte Akkeren. De ontwikkeling van het centrum past binnen de ambities van Wijkontwikkeling, namelijk het creëren van een karaktervol Korte Akkeren.

vragen
Voor vragen kunnen bewoners contact opnemen met het secretariaat van het projectbureau Wijkontwikkeling, telefoonnummer 0182-589124, of mailen naar renee.verboom@gouda.nl.