Ingezonden persbericht


Persbericht

Minder fileleed voor LeasePlan rijders

Leasemaatschappij biedt filevrij alternatief per trein voor zakelijke mobiliteit

Almere, 5 juli 2006 - De files op de Nederlandse wegen zorgen dagelijks voor veel frustraties en economische schade. Toch zijn er leaserijders die geen last hebben van de files, omdat zij met de Mobility Card van LeasePlan eenvoudig kunnen uitwijken naar vervoer per trein. Aangevuld met taxi, treintaxi, OV-fiets en toegang tot P+R-terreinen, biedt de kaart een uniek filevrij alternatief. Reizigers kunnen zonder tijdverlies werken en reizen combineren. De Mobility Card is bovendien gratis verkrijgbaar bij een LeasePlan-auto.

Milieu
Steeds meer bedrijven en overheden ontdekken de voordelen van de Mobility Card. Niet alleen bevordert het de mobiliteit van de medewerkers, het bespaart ook kosten en parkeerplaatsen. Bovendien is het milieu gebaat bij de vermindering van de uitstoot van CO2 en fijn stof als gevolg van de verschuiving van auto naar openbaar vervoer. Bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam heeft onlangs bekendgemaakt dat met de Mobility Card sinds 2003 meer dan 3.800 dienstreizen per trein zijn afgelegd. Daardoor is er voor circa 360.000 kilometer aan autobewegingen uitgespaard, ruim negen keer de aarde rond.

Mobility Mixx
Voor organisaties die het zakelijke autogebruik in een overzichtelijke en betaalbare regeling willen onderbrengen, biedt LeasePlan-dochter Mobility Mixx unieke vervoersoplossingen. Het biedt een totaalpakket voor zakelijke mobiliteit, bestaande uit een combinatie van deelauto, huurauto, trein, (trein)taxi, gebruik van P&R-terreinen en de OV-fiets. De uitgebreide reismogelijkheden en het reisadvies van deur tot deur laat medewerkers kiezen en combineren.


- EINDE PERSBERICHT -