Nuon

PERSBERICHT

Dit is een gezamenlijk persbericht van Nuon en Paques

Nuon verkoopt belang in Paques aan mede-eigenaar

Amsterdam / Balk, 5 juli 2006 - Energieonderneming Nuon en Jos Pâques hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Nuon's belang van 50 procent in Paques B.V. aan mede-eigenaar Gaasterland Beheer B.V., de houdstervennootschap van Jos Pâques.

Nuon verwierf haar huidige belang in Paques B.V. in de jaren negentig. De verkoop past in de strategie van Nuon om zich in haar kernlanden Nederland, België en Duitsland te richten op energieactiviteiten.

Jos Pâques, oud-directeur van Paques B.V., wil met deze aandelenovername de innovatieve slagkracht en continuïteit van de onderneming garanderen. Het huidige beleid wordt dan ook ongewijzigd voortgezet.

Over Paques
Paques B.V. ontwikkelt en realiseert zuiveringssystemen voor water en gas en maakt daarbij gebruik van innovatieve biotechnologie. De toegevoegde waarde van het zuiveringsproces staat daarbij centraal. Door hergebruik van water, het genereren van groene energie en het terugwinnen van waardevolle stoffen uit afvalwater en gas combineert Paques economische vooruitgang met duurzaamheid. Paques B.V. heeft een uitgebreid internationaal netwerk opgebouwd dat vanuit de hoofdvestiging in Balk (Fryslân) wordt ondersteund. Paques heeft vestigingen in Balk en Shanghai (China) en telt in totaal ongeveer 300 medewerkers.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.



Nuon