Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 5 juli

BERGEN OP ZOOM, 5 juli 2006

Politie waarschuwt voor insluipingen

ROOSENDAAL: De politie in het district Bergen op Zoom waarschuwt haar inwoners om zeker bij het huidige warme weer extra alert te zijn op insluipingen. Deze week wisten inbrekers relatief eenvoudig binnen te dringen in woningen aan de Vijfhuizenberg en de Jagersberg. In beide gevallen hadden de bewoners in verband met de warmte een deur op de verdieping open laten staan.

Niet alleen openstaande deuren of ramen zijn bijzonder aantrekkelijk voor het dievengilde. Ook een deur, die niet op het nachtslot zit of niet op andere wijze vergrendeld is, vergroot het risico op een inbraak aanzienlijk. De politie adviseert nadrukkelijk uw woning goed af te sluiten. Verder wordt aangeraden om tijdens de vakantie afspraken te maken met buurtbewoners of familie om de woning een bewoonde indruk te geven. Ook is het raadzaam uw woning goed te beveiligen bijvoorbeeld met behulp van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en gebruik te maken van de vakantiekaart. Wanneer u deze tijdig naar de politie verstuurt, zal de politie de woning indien mogelijk tijdens uw afwezigheid betrekken in de surveillances. Bijkomend voordeel is dat de politie beschikt over het adres van de sleutelhouder en met hem of haar afspraken kan maken, wanneer er problemen zijn geconstateerd. U vindt de vakantiekaart en meer preventietips op de website www.politiemwb.nl

Politie neemt apparatuur hennepkwekerij in beslag

BERGEN OP ZOOM: De politie trof op woensdagmiddag een geruimde hennepkwekerij aan in een woning aan de Jasmijnstraat. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van stroomdiefstal. De politie nam onder andere 11 assimiliatielampen en 12 transformatoren in beslag. Deze zullen vernietigd worden. Van het energiebedrijf zal aangifte worden opgenomen. De bewoner van het pand was op het moment van de ontdekking niet in de woning aanwezig. Hij zal later worden gehoord.

Autodiefstal

RUCPHEN: Op dinsdag 4 juli is er tussen middernacht en 06.00 uur een auto gestolen aan de Van Slotendreef. Het gaat om een gele Volkswagen Transporter T3 met kenteken 58-BS-FN. Het gaat om een speciale uitvoering Transporter. De auto staat hoog op de wielen en heeft een hefdak. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man opgelicht bij aankoop laptop

ROOSENDAAL: Een 36-jarige man uit Roosendaal werd op maandagmiddag 3 juli de Markt aangesproken door twee mannen die hem een laptop wilde verkopen. Eerst vertrouwde de man het niet, maar nadat het tweetal hem een geloofwaardig verhaal vertelde, besloot er uiteindelijk na een gesprek op in te gaan. Het apparaat werd hem getoond en hij betaalde er honderden euros voor. De man nam de laptop mee en kwam er later achter dat hij wel de doos had gekregen, maar niet de computer zelf. De politie heeft aangifte opgenomen van oplichting.

Jongens proberen vrouw tas af te nemen

ROOSENDAAL: De politie hoorde op dinsdagavond 4 juli een hoop rumoer nabij de Markt. Ze renden op het geluid af. Een 52-jarige vrouw uit Almere bleek te zijn aangevallen door een drietal jongeren. Ze liep onder de bibliotheek door toen ze van beide kanten werd benaderd.. De daders probeerden haar tas af te nemen. Politiemensen deden tevergeefs een poging de daders te achterhalen. Het slachtoffer was zeer emotioneel en dreigde onwel te worden. Ambulancepersoneel heeft haar onderzocht, hierna mocht ze naar huis. De vrouw zal op een later moment aangifte doen.

Vrouw beschiet ex met luchtbuks

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdag 5 juli melding van een schietpartij in de wijk Tolberg-Oost. Ter plaatse bleek dat een 35-jarige vrouw haar 58-jarige ex-vriend had beschoten met een luchtbuks. Dit gebeurde na een ruzie via sms. De man kwam verhaal halen bij de vrouw, die hem vervolgens in de hals schoot. De vrouw belde zelf de politie om het incident te melden en is aangehouden. Het wapen is in beslag genomen. De man heeft zich onder doktersbehandeling gesteld bij de eerste hulp voor de oppervlakkige halswond.

Man aangehouden voor mishandelen vrouw

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagochtend 5 juli een 34-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling van zijn vriendin. De vrouw verklaarde dat de man haar had geslagen en bij de keel had gegrepen. De politie hield de man aan in zijn woning in de wijk Ettingen en sloot hem in. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg