Politie Midden- en West Brabant

Persberichten van het politiedistrict oosterhout (05-07-06)

OOSTERHOUT NB, 5 juli 2006

Politie houdt verdachte inbraak school aan

WAALWIJK: De politie heeft een aanhouding verricht in het onderzoek naar de inbraak in een school aan de Dr. Mollerlaan. Het gaat om een 19-jarige man uit Waalwijk. De verdachte is dinsdag 4 juli aangehouden.

Hij wordt ervan verdacht zondag 25 juni rond 05.00 uur te hebben ingebroken in het schoolgebouw. Nadat een raam was vernield, werden uit een kantoortje een computer en een flatscreen ontvreemd. De politie stelde direct een onderzoek in en hield onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek. Het onderzoek leidde al snel naar de dinsdag aangehouden verdachte. De politie zet het onderzoek voort.

Vermoedelijke toedracht explosie bekend

DRIMMELEN: Naar aanleiding van de explosie op een stalen motorkruiser in De Biesbosch heeft de politie een nader onderzoek ingesteld.

Vrijdagavond 30 juni raakten twee mensen zwaargewond bij een gasexplosie op hun boot. Het gaat om een echtpaar uit Made. De man (49 jaar) en vrouw (45 jaar) liepen ernstige brandwonden op. Het ongeval gebeurde rond 21.50 uur in Nationaal Park De Biesbosch, in het Gat van de Plomp, nabij Drimmelen.

De Waterpolitie van Drimmelen en de technische recherche van de Politie Midden en West Brabant hebben de oorzaak van de ontploffing onderzocht. Vermoedelijk is er sprake geweest van een lekkage van een snelkoppeling bij de geiser. Door de lekkage kwam er een hoeveelheid gas vrij. Toen één van de slachtoffers op enig moment de waakvlam van de koelkast wilde ontsteken, kwam het weggestroomde gas tot ontploffing.

In de gezondheidstoestand van beide slachtoffers is een kleine verbetering opgetreden. Het echtpaar wordt medisch verzorgd vanwege ernstige brandwonden.

Mannen aangehouden op verdenking van oplichting

GILZE: Woensdag 5 juli rond 13.10 uur zijn in een hotel aan Klein Zwitserland een 24-jarige man uit Bergen op Zoom en een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De mannen verbleven een aantal nachten in het hotel. De eerste twee nachten waren contact betaald, de overige nachten verbleven ze er op rekening. Bij vertrek meldden ze dat de rekening naar hun bedrijf gestuurd kon worden. Bij het natrekken van de gegevens bleek het bedrijf niet te bestaan. Medewerkers van het hotel alarmeerden de politie. De mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Boete voor rijden onder invloed

WAALWIJK: In de nacht van dinsdag 4 juli op woensdag 5 juli omstreeks 03.30 uur heeft de politie op de Tilburgseweg een 43-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Agenten controleerden de bestuurder die naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek vervolgens dat de automobilist teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 560 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Met een rijverbod van 6 uur en een boete van EUR 560,- kon de man weer naar huis. Mocht hij de boete niet betalen, dan moet hij zich alsnog voor de rechter verantwoorden.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: Dinsdag 4 juli heeft de politie tussen 13.15 uur en 14.15 uur op de Lage Molenpolderweg een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn 5 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder autogordel. Ook zijn 6 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De maximumsnelheid ter plaatse is 50 km/uur, de hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur.

DUSSEN: Ook heeft de politie woensdag 5 juli een snelheidscontrole gehouden in Dussen. Tussen 08.25 uur en 12.25 uur controleerden agenten op de Provincialeweg 1030 weggebruikers, van wie er 75 te hard reden. Zij krijgen een bekeuring. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur.

Politie houdt roekeloos rijdende snorfietser aan

KAATSHEUVEL: Dinsdag 4 juli heeft de politie rond 17.05 uur op de Duinlaan een 18-jarige snorfietser uit Tilburg aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole op de Tilburgseweg zagen agenten de man op het kruispunt rijden. Hij reed op een dusdanige manier dat hij andere weggebruikers in gevaar bracht. Agenten gaven de bestuurder een stopteken, dat hij negeerde. De politie zette de achtervolging in. De man vertoonde tijdens de achtervolging gevaarlijk rijgedrag om aan de politie te kunnen ontkomen. Zo reed hij op de Horst tussen twee autos door, die daardoor voor hem moesten uitwijken. Op verschillende stukken reed de Tilburger aan de verkeerde kant van de weg. Ook reed hij harder dan 70 km/uur. Uiteindelijk wisten de agenten de snorfietser op de Duinlaan aan te houden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Hij is naar huis gestuurd met vijf bekeuringen, onder andere voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en het overschrijden van de maximumsnelheid.

Man gewond na aanrijding tussen fietsers

OOSTERHOUT: Dinsdag 4 juli rond 17.45 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen twee fietsers. Een 16-jarig meisje uit Oosterhout fietste op de uitrit van het parkeerterrein van een zwembad en het fietspad van het Wilhelminakanaal Zuid oprijden. Ze zag daarbij een 36-jarige fietser uit Oosterhout, die al op dit fietspad reed, over het hoofd. Beide fietsers konden elkaar niet zien doordat er een bestelbusje geparkeerd stond op de uitrit. De fietsers kwamen ten val, waarbij de man een wond op zijn knie opliep. In het ziekenhuis bleek bovendien dat hij zijn enkel gebroken heeft. Het meisje raakte niet gewond. De bestuurder van de bestelbus is bekeurd vanwege gevaarlijk parkeren.

Auteur: Ilse Matthijsen en Leonie van Ooijen