Publicatiedatum: 05 juli 2006

Provincie steunt ontwikkeling hoger onderwijs Almere

De provincie Flevoland investeert opnieuw 50.000 euro in de ontwikkeling van hoger onderwijs in Almere. Het geld gaat naar de Almere Health School en de Business School Almere. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Flevoland afgelopen week besloten.

De Almere Health School (AHS) is een samenwerkingsverband tussen enerzijds het AMC, de verpleegkundige opleiding van de Hogeschool van Amsterdam en de medische faculteit van de Universiteit van Amsterdam en anderzijds de verschillende Almeerse zorginstellingen en de gemeente. Door de bijzondere structuur van de Almeerse zorg in wijkgezondheidscentra, is Almere bij uitstek de plaats om `te leren samenwerken in de zorg' waarbij het accent ligt op maatschappelijke gezondheidszorg. Een projectgroep is bezig om de Almere Health School op te zetten en verschillende onderwijsmodules te ontwerpen. De provincie subsidieert deze ontwikkelingsfase met 25.000 euro, net als de gemeente Almere en de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam.

Aan de oprichting van de Almere Business School (BSA)ligt een convenant ten grondslag dat op 29 juni 2005 is ondertekend door de provincie, de gemeente Almere, de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam en het Ministerie van OC&W. Bij de BSA kunnen studenten vanuit elke studierichting (hbo en op termijn ook universiteit) ondernemerschap leren. De praktijk, en dus de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, speelt daarbij een belangrijke rol. De BSA hanteert de succesvolle co-makership formule van het Almeerse Institute for Information Enineering, waarbij studenten opdrachten en onderzoeken bij en voor bedrijven uitvoeren. Behalve de provincie, investeren ook de gemeente Almere, de Hogeschool van Amsterdam en het Ministerie van OC&W in de ontwikkeling van de business school. OC&W stelt 225.000 euro beschikbaar, de andere partners ieder 25.000 euro. In september 2006 start het eerste onderwijsprogramma.