Gemeente Boxmeer


Boxmeer werkt!

Zaterdag 24 juni 2006 organiseerden de gemeente Boxmeer en het CWI Land van Cuijk het evenement "Boxmeer werkt!" (banenmarkt) in een grote tent voor het gemeentehuis. Het CWI presenteerde 1000 vacatures. Zeker 600 bezoekers bezochten het evenement. Tot die bezoekers behoorden circa 200 uitkeringsgerechtigden van de gemeente Boxmeer die persoonlijk waren aangeschreven. Ruim 400 bezoekers zijn geregistreerd voor een vacaturebemiddeling. Alle formulieren worden nu handmatig doorlopen en verwerkt door medewerkers van het CWI. Daarna worden de diverse sollicitatieprocedures in gang gezet. Eind augustus moet duidelijk zijn welke concrete resultaten (plaatsingen) "Boxmeer werkt!" heeft opgeleverd voor het klantenbestand van de gemeente Boxmeer.

Naast het grote aanbod aan vacatures kregen de bezoekers ook advies over solliciteren en informatie over onderwerpen als arbeidsrecht en uitkeringen.

Succesvol was de aanwezigheid van opleidingsinstituten die zich presenteerden met hun stagemogelijkheden en opleidingsplaatsen. Hiermee werd het belang van een goede samenwerking tussen werkgevers en opleidingsinstituten benadrukt.