Gemeente IJsselstein


Eerste digitale bestemmingsplan beschikbaar
dinsdag, 04 juli 2006 - 09:25 CET

Het bestemmingsplan 'Landelijk gebied Noord en Zuid' is vanaf heden te raadplegen op deze website. Inwoners, bedrijven en andere geĂŻnteresseerden hoeven geen bezoek meer te brengen aan het stadhuis om het bestemmingsplan in te zien.

Digitaal bestemmingsplan Landelijk Gebied Noord en Zuid Het bestemmingsplan Landelijk gebied Noord en Zuid is in 2002 geactualiseerd. Samen met de daarop in 2005 gepleegde herziening is het plan gedigitaliseerd. Dit plan is via onderstaande link te raadplegen. Wij wijzen u erop dat het plan bestaat uit meerdere lagen met bestemmingen op zone-niveau en bestemmingen op perceelsniveau. Beide bestemmingen moeten in aanvulling op elkaar gelezen worden.

Naar digitaal bestemmingsplan Landelijk Gebied Noord en Zuid

Waarom een digitaal bestemmingsplan?
De gemeente IJsselstein is medio 2005 ook gestart met het actualiseren en digitalisering van de bestemmingsplannen voor de bebouwde kom. De aanleiding hiervoor is dat de meeste plannen verouderd zijn. Omdat de plannen minder actueel zijn, wordt het ook moeilijker om plannen te handhaven. Daarnaast zijn er nu ongeveer vijftig bestemmingsplannen en circa zestig herzieningen en uitwerkingsplannen.

Actualisering en digitalisering bestemmingsplannen Hoog tijd dus om de bestaande bestemmingsplannen te actualiseren en samen te voegen tot vijf nieuwe bestemmingsplannen. Met het actualiseren worden de nieuwe plannen ook meteen digitaal beschikbaar gemaakt. Het gaat om:
Achterveld: Eitersewaard, Groenvliet en deel Kasteelkwartier gehele gebied Zenderpark/IJsselstein-Zuid
IJsselveld, Oranje- en Europakwartier
bedrijventerreinen, inclusief Paardenveld
binnenstad
De plannen moeten rond 2013 geactualiseerd en gedigitaliseerd zijn. De bestemmingsplannen komen via internet beschikbaar en zijn dan voor iedereen te raadplegen. Alhoewel deze digitale plannen met zorg zijn vervaardigd, kunt u er geen rechten aan ontlenen. Voor Achterveld wordt een geheel nieuw bestemmingsplan gemaakt.

Wat is in een bestemmingsplan vastgelegd?
In het bestemmingsplan legt de gemeente de bestemming van de grond vast. Denk bijvoorbeeld aan woningbouw, industrie, recreatie, kantoren of horeca. Een bestemmingsplan kan dan ook van invloed zijn op uw woon- en leefomgeving.