Politie Drenthe

Politie controleert vanaf nu op aanwezigheid mistachterlichten aanhangwagens

Assen, 05-07-2006 o Vanaf 1 januari 2005 is het al verplicht mistachterlichten te voeren op aanhangwagens en caravans. Na anderhalf jaar gedogen en waarschuwen treedt de politie vanaf deze week verbaliserend op tegen automobilisten die in strijd met de regels, geen mistachterlichten voeren.

Verplicht
Zijn mistachterlichten op de caravan of de aanhangwagen verplicht ? Antwoord: Ja. In de meeste gevallen geldt dat een aanhangwagen of een caravan moet zijn voorzien van een mistachterlicht.

misterachterlicht

De regels:

* Aanhangwagens en caravans met een totaal toegestaan maximum gewicht van 750 kg moeten met ingang van 1 januari 2005 zijn voorzien van één of twee mistachterlichten. In geval van één mistachterlicht moet dit zich bevinden in of links van het middenlangsvlak van het voertuig.

* Aanhangwagens en caravans met een totaal toegestaan totaalgewicht van meer dan 750 kg moeten, als het voertuig na 31 december 1997 in gebruik genomen is, zijn voorzien van één of twee mistachterlichten. In geval van één mistachterlicht moet dit zich bevinden in of links van het middenlangsvlak van het voertuig.

Heb je dus een caravan of aanhangwagen die je in 1996 of daarvoor hebt gekocht en het maximaal toegestaan gewicht is hoger dan 750 kg dat behoeft die caravan niet te zijn voorzien van een mistachterlicht. Het je een aanhangwagen of een caravan met een maximaal toegestaan gewicht tot en met 750 kg dan moet deze wel voorzien zijn van een mistachterlicht.

Overtreding van bovenstaande regels kost 50 euro.

Controles Boetegeld = Sneu Geldkomende week

Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geldstaan de komende week onder meer de volgende controles gepland:
Vrijdag 7 juli wordt er in het kader van het project Subjectieve Verkeersonveiligheid op snelheid gecontroleerd op het Rechtuit in Hoogeveen en de doorgaande weg in Roswinkel.
Zaterdag 8 juli is er een radar snelheidscontrole op de N34 tussen Gieten en Emmen.
Zondag 9 juli staat de radarauto s middags en s avonds op de A32 bij Meppel.
Maandag 10 juli wordt er in Emmen gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel en het juiste gebruik van kinderzitjes. Dinsdag 11 juli is er een radar snelheidscontrole op de Maria in Campislaan, de Nobellaan en de Overcingellaan in Assen. Woensdag 12 juli wordt er in Peize, Vries en Zuidlaren gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel en het juiste gebruik van kinderzitjes.
Donderdag 13 juli staat de radarauto op de N371 in Bovensmilde en in Hoogersmilde.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen. Alle boetebedragen staan op www.verkeershandhaving.nl