Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 5 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 05-07-2006

Met onder meer: Inbraak, vals kenteken en aangever aangehouden

Inbraak woning

Ilpendam, dinsdag 4 juli 2006, 19:35 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Dorpsstraat waar men is binnengekomen door het verbreken van de schutting en de achterdeur. De bewoners hadden het pand dinsdagochtend rond elf uur verlaten. De inbraak werd ontdekt rond half acht in de avond. Diverse goederen waren klaargezet om mee te nemen. Vooralsnog wordt alleen een geldbedrag vermist. De afdeling forensische opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen. Eventuele getuigen worden verzocht kontact op te nemen met het wijkteam Waterland via 0900-8844.

Diefstal zand

Purmerend, dinsdag 4 juli 2006, 19:49 uur.

Een 43-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij zonder toestemming van de eigenaar zand had weggenomen van een bouwterrein aan de Melkweg. Na een melding troffen agenten de man aan terwijl hij zijn aanhangwagen stond vol te scheppen. Het zand werd uit de aanhanger geschept en de verdachte werd na verhoor aan het bureau heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inbraak palletfabriek

Zaandam, woensdag 5 juli 2006, 08:33 uur.

Naar aanleiding van een inbraak in een palletfabriek aan het Hof van Zaenden stelt de politie een onderzoek in. De toegangsdeur van het kantoorgedeelte en een rolluik waren verbroken en men vermist uit het kantoor delen van een computersysteem. Door de afdeling forensische opsporing wordt onderzoek gedaan naar de achtergelaten sporen.

Vals kenteken

Purmerend, woensdag 5 juli 2006, 01:15 uur.

De politie heeft een 22-jarige Purmerender aangehouden omdat hij op een bromfiets met een vals kenteken reed. Surveillerende agenten zagen de bromfietser linksom een rotonde overgaan en bijna tegen een auto rijden die wel in de goede richting reed. Bij controle bleek dat het kenteken op de bromfiets voor een andere bromfiets was afgegeven. De verdachte gaf aan dat hij de bromfiets had geleend van jongens verderop. Daar werden twee jongens van 16 en 19 jaar oud uit Monnickendam aangetroffen die de bromfiets ook zouden hebben geleend. Omdat er met het framenummer was geknoeid werd het tweetal ook aangehouden en de bromfiets in beslag genomen. Bij fouillering van de verdachten kwam er uit de sok van de 15-jarige Monnickendammer een zakje met een aantal vermoedelijk xtc-pillen die ook in beslag werden genomen. Alle verdachten werden na verhoor heengezonden en de politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de bromfiets en het kenteken.

Aangever aangehouden

Purmerend, dinsdag 4 juli 2006, 08:00 uur.

De politie heeft een 38-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van diefstal van een motorfiets. De verdachte had eerder aangifte bij de politie gedaan van mishandeling en openlijke geweldpleging. Hij zou door enkele personen op de Gedempte Singelgracht onder meer met een baksteen zijn bewerkt. Uit rechercheonderzoek bleek dat de aangever een vermoedelijk gestolen motorfiets had verkocht aan de wegens de mishandeling aangehouden mannen. De aangever, die inmiddels ook verdachte was, werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Nuchtere bestuurders

Purmerend, 4 juli, 18:40-21:20 uur

Vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben dinsdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Waterlandlaan en de Plantsoengracht. In totaal 160 bestuurders werden aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van hen had (teveel) gedronken.

Gordel- en snelheidscontrole

Watergang, 3 juli, 14:00-16:15 uur.

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben maandagmiddag een gordel- en snelheidscontrole gehouden op de Jaagweg. Twaalf mensen kregen een boete. Acht inzittenden droegen geen autogordel en twee bestuurders reden te hard. De laatste twee boetes waren voor het bellen tijdens het rijden (niet handsfree) en het rijden over het verdrijvingsvlak.

Geen gordel

Oostzaan, 3 en 4 juli

Dinsdag en woensdag werden op diverse wegen in de Zaanstreek verkeerscontroles gehouden. Op de A8 in Oostzaan en Zaandam, de Houtveldweg en de Prins Bernhardweg in Zaandam, de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk, de A7 in Wijdewormer, de Nauernaseweg in Assendelft en op de Padlaan in Krommenie werden in totaal 39 bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen of aan het bellen waren tijdens het rijden. Op de Prins Bernhardweg en de Kolkweg werden nog vijf bestuurders betrapt op het rijden door rood en op de Nauernaseweg werden ten slotte nog tien hardrijders bekeurd.

Vijftig km per uur te hard

Noordbeemster, 4 juli, 9:45-12:00uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg (80 km per uur) werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 130 km per uur. Van de 850 gecontroleerde voertuigen reden er vijftien te hard.

Twee keer zo hard als toegestaan

Den Ilp, 4 juli, 9:40-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 103 km per uur. In totaal 29 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km per uur. Van in totaal 440 voertuigen uit de richting van Landsmeer werd de snelheid gemeten.

Illegalen

Purmerend en Zaandam, woensdag 5 juli 2006, 12:27 uur.

De politie heeft op het John F. Kennedyplein in een supermarkt een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De uit Oost Europa afkomstige man bleek illegaal aan het werk en was niet aangemeld bij de vreemdelingendienst.

Bij een garagebedrijf aan de Rijshoutweg in Zaandam trof de vreemdelingenpolitie een 53-jarige man uit Oost-Europa aan die daar aan het werk was en illegaal in Nederland verblijft. Beide mannen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld en worden terug gestuurd naar het land van herkomst. De werkgevers worden door andere overheidsdiensten behandeld.