Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 05-07-2006

Man aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagochtend een 23-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij had een 42-jarige vrouw uit Rosmalen met de dood bedreigd. De man verbleef in de woning van zijn vriendin uit Den Bosch, waar hij vanochtend is aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Dronken bromfietser aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdag in de namiddag een 39-jarige dronken bromfietser in zijn woonplaats aangehouden op de Hekellaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Udenaar aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgen een 35-jarige man uit Uden aangehouden voor mishandeling en bedreiging van zijn 28-jarige ex-vriendin uit Den Bosch.

Omstreeks 07.35 uur kreeg de politie melding dat de vrouw op de Jan Schofferlaan in Den Bosch door de man aangevallen was. Hij was vervolgens in zijn auto weggereden en naar zijn ouderlijk huis in Heesch gegaan. Daar is hij door de politie aangehouden.

De man bleek zijn vriendin al geruime tijd te stalken. Hij is ingesloten voor verhoor.

Inbreker op heterdaad aangehouden

Sint Michielsgestel De politie heeft woensdagnacht een 24-jarige Bosschenaar op heterdaad aangehouden in een schoolgebouw aan de Beekvlietstraat. Hij had daar zojuist ingebroken.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie melding van een inbraakalarm. Bij de school aangekomen, troffen de agenten de inbreker in één van de leslokalen. Hij was op een gestolen fiets naar het schoolgebouw gekomen en forceerde een deur om binnen te komen. In één van de leslokalen had hij goederen uit een kast gepakt en in een tas gedaan. Toen de politie ter plaatse kwam, verstopte hij zich en troffen de agenten hem liggend op de grond aan. Ze hebben hem op heterdaad aangehouden en ingesloten voor verhoor. De technische recherche verricht sporenonderzoek.

Man aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgen een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling. Hij had op de Visstraat een 64-jarige man uit Vlijmen in het gezicht getrapt, die hierdoor gewond raakte.

De mannen bleken onenigheid te hebben over een verkeerssituatie en gingen met elkaar op de vuist. Omstanders hebben de Bosschenaar in bedwang gehouden tot de politie arriveerde. Tijdens de aanhouding vond de politie een zakje met vermoedelijk speed bij de Bosschenaar.

De man uit Vlijmen moest met zijn verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. De verdachte is ingesloten en deed afstand van de drugs.

Politie zoekt getuigen inbraak supermarkt

Drunen In een supermarkt aan de Grotestraat is woensdagnacht ingebroken omstreeks 03.20 uur. Er is voor een bedrag van minstens
1.600,00 euro aan sigaretten gestolen. De dader(s) had(den) een ruit van de supermarkt ingegooid en zich zo de toegang tot het pand verschaft. De politie zocht de omgeving af, maar trof geen verdachte personen meer aan. Een getuige zag twee personen bij het pand, die allebei een petje droegen.

Vermoedelijk zijn de daders via een tuin aan de Grotestraat, die overgaat in een tuin aan de Wilhelminastraat ontkomen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

Sint Michielsgestel Woensdagochtend heeft de politie twee hennepkwekerijen opgerold in de Spreeuwenbos. In de bergingen bij twee woningen werden in totaal 503 henneplanten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De bewoners worden nog door de politie gehoord.

Aanhanger met huisvuil in de hens

Vught De politie kreeg woensdagnacht omstreeks 02.00 uur melding dat er een aanhangwagen met huisval in brand stond op de Michiel de Ruyterweg. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de aanhanger (waarde 2.500,00 euro) volledig uitbrandde. De 43-jarige eigenaar deed aangifte van brandstichting.

Vlak daarna werd een eindje verder op de Maarten Trompstraat oud papier in brand gestoken. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

Man aangehouden voor vernieling auto

Sint Oedenrode De politie heeft woensdagochtend een 64-jarige man uit Sint Oedenrode bij zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling en zou afgelopen nacht de auto van zijn 42-jarige overbuurman bekrast hebben. De overbuurman deed aangifte van de vernieling en de verdachte werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Moet nog zitten

Oss De politie heeft dinsdagmiddag een 42-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden. De man was veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf, die hij nu mag uitzitten. Hij is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch.

Verdachte belediging aangehouden

Oss Een 19 jarige fietser uit Oss is op 5 juli 2006 bekeurd voor belediging, niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs en niet voeren fietsverlichting. De jongen fietste omstreeks 03.00 uur over de Euterpelaan te Oss en beledigde in het voorbij fietsen politiemensen, die een auto aan het controleren waren.

Verdachte bedreiging aangehouden

Oss Een 51 jarige man uit Oss is op 5 juli 2006 omstreeks 07.00 uur aangehouden voor bedreiging van een 32 jarige man uit Geffen. Deze was op een bouwplaats aan de Kruisstraat te Oss aan het werk, toen plotseling de verdachte met een mes naar buiten kwam en de man bedreigde. Toen de politie ter plaatse kwam werd zij ook door de man met het mes bedreigd. Door gebruik te maken van pepperspray kon de man worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Opnieuw aanhoudingen na Top Oss - NAC

De politie heeft dinsdag 4 juli twee mannen uit Oss (17 en 24 jaar) in hun woning aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging gepleegd na de wedstrijd van Top Oss tegen NAC op vrijdag 28 april.

Vorige week berichtte de politie dat maandag 26 juni ook al vier mannen waren opgepakt. Alle vier bekenden te hebben deelgenomen aan provocatie en bedreiging van politiemensen na de voetbalwedstrijd. Een van hen bekende ook een mishandeling.

Tot nu toe heeft de politie 22 mensen aangehouden voor opruiing en het gooien van stenen en andere materialen. Zij zet het onderzoek voort en verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten. Beide Ossenaren die gister zijn aangehouden, zijn in verzekering gesteld.

Politie zoekt getuigen doorrijden na aanrijding met letsel

Oss Op vrijdag 30 juni raakte een 11-jarige jongen uit Oss gewond toen hij op de Bongerd van zijn fiets werd gereden door een onbekend gebleven automobilist, die in een blauwe personenauto reed (vermoedelijk een ouder type Ford).

Het ongeval gebeurde afgelopen vrijdag rond 8.15 uur. De automobilist reed vanuit de Appelhof de Bongerd op en raakte het stuur van de jongen die over de Bongerd richting de Kersenlaan fietste. De jongen viel en raakte gewond. De automobilist is zonder te stoppen doorgereden. De jongen moest door een huisarts behandeld worden aan zijn verwondingen.

De politie stelde een onderzoek in. Niet zeker is of de automobilist iets van de aanrijding gemerkt heeft. De politie verzoekt dat hij zich alsnog meldt en vraagt getuigen contact met haar op te nemen.

Man aangehouden voor vernieling

Cuijk De politie heeft woensdagochtend een 34-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden voor vernieling. Hij zou in de woning van zijn 24-jarige Cuijkse ex-vriendin goederen (modem en gsm) kapot gemaakt hebben. De vrouw was het huis uitgevlucht. Toen de politie ter plaatse kwam, trof zij de verdachte bij de woning en heeft hem aangehouden. Hij is ingesloten.

Diefstal kassa

Overloon Een nog onbekende man heeft op 4 juli 2006 omstreeks 21.25 uur de kassa weggenomen uit een cafetaria aan de Irenestraat te Overloon. De man bestelde een slaatje en toen de 17-jarige medewerkster dit wilde halen, pakte de man de kassa en rende naar buiten. Hier stapte hij in een personenauto, waarin vermoedelijk nog enkele personen zaten, die vervolgens met grote snelheid wegreed richting Venray. De politie verzoekt getuigen contact met haar op te nemen.

Brand in papieropslag

Boxmeer Op 5 juli 2006 omstreeks 00.25 uur ontstond een uitslaande brand in een papieropslag aan de Heistraat te Boxmeer. Het pand brandde geheel uit. Schadebedrag is onbekend. Politie stelt onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Brandweer Boxmeer had veel personeel ingezet om brand te blussen.

Aanrijding letsel

Sint Agatha Op 5 juli 2006 omstreeks 02.20 uur is een 51 jarige bromfietser uit Cuijk op de Odiliadijk te Sint Agatha met zijn scooter ten val gekomen. Hierbij liep de bestuurder een gebroken been op en is overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

Inbraak woning

Cuijk Bij een inbraak in een woning aan de Pimpernel te Cuijk is de nacht van 4 op 5 juli 2006 is een zwarte Volkswagen Touran, kenteken 51-LZ-ZZ ontvreemd.

Vader redt dochter van verdrinkingsdood

Mill Woensdagmiddag is een 15-jarige meisje door haar vader gered, nadat ze bijna een verdrinkingsdood was gestorven.

In hun privé-zwembad ging het meisje door nog onbekende oorzaak kopje onder en raakte buiten bewustzijn. Haar jongere broertje en zusje waarschuwden hun vader, die zijn oudste dochter direct uit het bad haalde en beademde. Hierdoor kwam ze weer bij haar positieven. De ambulance en traumaheli kwamen ter plaatse en hebben het meisje ter observatie naar het Radboudziekenhuis vervoerd.

Het zwembad had een doorsnede van drieëneenhalve meter en was 60 centimeter diep.