Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Drie nieuwe kookboeken voor speciale gelegenheden

Julius Jaspers verfijnt zijn Smart Cooking

Amsterdam, juli 2006 - De uitvinder en ongekroonde koning van Smart Cooking, Julius Jaspers, heeft drie nieuwe verrassende kookboeken geschreven waarmee de amateurkok zijn gasten nog doelgerichter kan verwennen. Uitgangspunt van alle recepten is ook nu weer dat de gastheer of -vrouw zo lang mogelijk met zijn gasten aan tafel behoort te zitten en het grootste deel van de voorbereidingen voor de gerechten uitvoert wanneer de gasten er nog níet zijn. Jaspers meent dat tijdens lunch of diner de keukenprins(es) nog maar maximaal een minuut of vijf nodig moet hebben om de gerechten ter tafel te brengen.


3 x Smart Food
De drie nieuwe boeken zijn gericht op specifieke situaties en speciale gelegenheden, waarbij aangenaam en lekker eten een 'must' is. Bij 'Smart Food, VIP COOKING' gaat het om mooie, maar toch niet te ingewikkelde gerechten die de gasten bij wijze van spreken van verbazing van hun stoel doen tuimelen. 'SMALL BITES, als het feest is' maakt het de gastheer of -vrouw makkelijk om kleine hapjes op hoog niveau te bereiden voor een feest. En 'FAMILY & FRIENDS, voor een grote tafel' heeft uiteraard het Belgische spreekwoord 'om de tafel met vrinden is het geluk te vinden' als basis.

Gemak, ontspanning en lekker eten
De drie delen Smart Food van Julius Jaspers brengen de uitgangspunten van Smart Cooking nog beter naar voren: gemak, ontspanning, lekker eten en een goede gastheer - of vrouw zijn, met veel tijd voor de gasten. En nu maakt het ook niet meer uit voor hoeveel mensen er moet worden gekookt. Smart Food VIP COOKING voldoet volledig aan het kookmotto van Julius: open de lekkere flessen, haal de beste ingrediënten in huis en ga aan de slag in de keuken. Probleemloos en ontspannen. Alle gerechten komen met wijnadviezen van Harold Hamersma.

Simpel
Julius Jaspers laat er geen misverstand over bestaan: ,,Je zult weer zien dat ik niet van hele ingewikkelde combinaties houd. Ieder gerecht moet smaken naar het hoofdingrediënt, eventueel aangevuld met wat extra smaakmakers. Dus vlees smaakt naar vlees en groente naar groente, zonder dat je constant in de war wordt gebracht. Houd het simpel, dat is makkelijk en lekker.'' De genoemde kooktijden in de boeken zijn een richtlijn, want de ene kok werkt sneller dan de andere. Jaspers: ,,Indien niet anders vermeld, moeten alle ingrediënten natuurlijk vers zijn. Rijd echt om voor verse spullen, want dan vind je de beloning 's avonds terug op je bord. Koken of relaxen. Voor mij hangen deze twee zaken nauw samen. Vandaar Smart Cooking.''

Family & Friends, Small Bites & VIP Cooking

Prijs: E 7,95 ( per exemplaar)
Nu verkrijgbaar bij de erkende boekhandel en alle vestigingen van Studio Bazar.

Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers. Tevens is deze kok eigenaar van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen. Julius Jaspers is geen onbekende in de wereld van de gastronomie. Eten heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. In één van zijn boeken zegt hij hierover: "Begonnen als zondagskok in een bejaardentehuis, toen als vakantiekracht in Restaurant Klein Paardenburg van Ton Fagel, om vervolgens via café de Sproeier en het Hof te besluiten om voor mijzelf te beginnen. Na vele diners, borrels, feesten en recepties besloot ik mij in Amsterdam te vestigen als traiteur. Na tien jaar verkocht ik beide zaken en startte ik bij Studio Bazar, het levenswerk van mijn moeder. Een bedrijf, dat ik nu sinds vijf jaar run, samen met mijn zuster Rooslinde. Rode draad door deze carrière was altijd mijn voorliefde voor lekker én gezellig eten. Vandaar Smart Cooking. Ik weet zeker dat ik hier veel mensen een plezier mee doe." www.studiobazar.nl



Ingezonden persbericht